Narancsos-banános piskóta tálalva

Narancsos-banános piskóta

A banán és a narancs egyedülállóan harmonikus ízpárost alkot ebben a piskótában. A banán szaftossá és könnyen kezelhetővé teszi a tésztát, míg a narancs frissessége egyensúlyba hozza az édességet. Ez a sütemény kiváló választás reggelire, uzsonnára vagy egy finom délutáni desszertnek. Ha szereted a puha, omlós és frissítő gyümölcsös süteményeket, ezt a receptet mindenképp próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
250 g Liszt
150 g Kristálycukor
4 db Tojás
120 g Vaj
2 db Banán (érett, pépesített)
100 ml Narancslé
1 db Narancshéj (reszelt)
1 tk. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet
20 g Porcukor (a szóráshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, és egy tepsit vagy tortaformát kivajazunk, majd liszttel megszórunk.

    A forma kivajazásához használhatsz olvasztott vajat vagy sütőspray-t. A liszt segít, hogy a tészta ne ragadjon le.

    2

    A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.

    A tojásfehérje akkor lesz igazán kemény, ha a tál és a habverő tiszta és zsírmentes.

    3

    A tojássárgákat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a narancslevet és a reszelt narancshéjat.

    A tojássárgákat addig keverjük a cukorral, amíg a keverék világosabb és krémesebb nem lesz. Az olvasztott vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojássárgáját.

    4

    A lisztet és a sütőport egy külön tálban összekeverjük.

    A sütőpor egyenletes eloszlása érdekében érdemes átszitálni a lisztet a sütőporral együtt.

    5

    A száraz hozzávalókat fokozatosan a tojássárgás keverékhez adjuk, majd belekeverjük a pépesített banánt.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva keverjük, hogy elkerüljük a csomósodást. A banánt villával törjük össze, vagy botmixerrel pépesítsük.

    6

    Óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, hogy a tészta könnyű és levegős maradjon.

    A tojásfehérjét alulról felfelé mozdulatokkal, lassan forgassuk bele a tésztába, hogy ne törjön össze a hab.

    7

    A masszát egyenletesen eloszlatjuk az előkészített tepsiben vagy tortaformában.

    A massza egyenletes eloszlásához enyhén ütögessük a formát az asztalhoz.

    8

    Az előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük, amíg aranybarnára sül. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért figyeljük a piskótát. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takarjuk le alufóliával. A tűpróba során a tésztába szúrt hústűnek tisztán kell kijönnie.

    9

    A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral megszórjuk és szeletelve tálaljuk.

    A piskótát rácson hagyjuk hűlni, hogy ne párásodjon be az alja.