Forrald fel a vizet egy közepes lábosban, majd add hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget, a kardamomot és a frissen reszelt gyömbért.
A kardamomot enyhén törd össze, hogy jobban kiengedje az ízét.
Reszeld le a narancshéjat, és add hozzá a fűszerekhez. Főzd lassú tűzön 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Csak a narancs külső, színes héját reszeld le, a fehér rész keserű lehet.
Add hozzá a fekete teát, majd hagyd állni 3-4 percig, hogy kiázzon az íze.
Ne áztasd a teát túl sokáig, mert keserű lehet.
Szűrd le a teát egy tiszta edénybe, hogy eltávolítsd a fűszerek darabjait.
A szűréshez használhatsz finom szűrőt vagy gézlapot is, hogy a tea teljesen tiszta legyen.
Keverd hozzá a mézet vagy a barna cukrot, és öntsd hozzá a tejet, hogy lágyabb, krémesebb ízt kapj.
A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot vagy juharszirupot.
Öntsd a teát bögrékbe, és díszítsd egy narancsszelettel vagy egy fahéjrúddal.
A narancsszeletet vékonyan vágd fel, hogy könnyen elférjen a bögre szélén. A fahéjrúd extra fűszeres aromát ad a teának.
Azonnal fogyaszd, hogy élvezhesd a chai tea melegítő és fűszeres ízvilágát!
A tea ízét tovább fokozhatod egy kevés mézzel vagy agavé sziruppal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.