Narancsos chai tea bögrében, fahéjrúddal és narancsszelettel díszítve

Narancsos chai tea

A chai tea Indiából származik, ahol évszázadok óta fogyasztják az erős fekete teát gazdag fűszerekkel keverve. Az édes és fűszeres ízek tökéletes harmóniáját a tej teszi még lágyabbá és krémesebbé. Ez a narancsos chai tea egy különleges változata a klasszikus italnak, ahol a narancshéj friss citrusos aromát ad a melegítő fűszerek mellé. A fahéj, a gyömbér és a kardamom együttesen segít felmelegíteni a testet és az érzékeket, miközben a narancs egy kis frissességet hoz az italba. Tökéletes választás egy hűvös estén vagy egy meghitt reggeli mellé. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, adhatsz hozzá egy kis vanília kivonatot vagy egy csipet szerecsendiót is. A chai tea nemcsak egy ital, hanem egy igazi élmény, amelyet érdemes lassan kortyolgatva élvezni.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 tk. Fekete tea
500 ml Víz
1 cs. Narancshéj
1 db Fahéjrúd
3 db Szegfűszeg
2 db Zöld kardamom
10 g Gyömbér
1 ek. Méz vagy barna cukor
100 ml Tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Forrald fel a vizet egy közepes lábosban, majd add hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget, a kardamomot és a frissen reszelt gyömbért.

    A kardamomot enyhén törd össze, hogy jobban kiengedje az ízét.

    2

    Reszeld le a narancshéjat, és add hozzá a fűszerekhez. Főzd lassú tűzön 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Csak a narancs külső, színes héját reszeld le, a fehér rész keserű lehet.

    3

    Add hozzá a fekete teát, majd hagyd állni 3-4 percig, hogy kiázzon az íze.

    Ne áztasd a teát túl sokáig, mert keserű lehet.

    4

    Szűrd le a teát egy tiszta edénybe, hogy eltávolítsd a fűszerek darabjait.

    A szűréshez használhatsz finom szűrőt vagy gézlapot is, hogy a tea teljesen tiszta legyen.

    5

    Keverd hozzá a mézet vagy a barna cukrot, és öntsd hozzá a tejet, hogy lágyabb, krémesebb ízt kapj.

    A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot vagy juharszirupot.

    6

    Öntsd a teát bögrékbe, és díszítsd egy narancsszelettel vagy egy fahéjrúddal.

    A narancsszeletet vékonyan vágd fel, hogy könnyen elférjen a bögre szélén. A fahéjrúd extra fűszeres aromát ad a teának.

    7

    Azonnal fogyaszd, hogy élvezhesd a chai tea melegítő és fűszeres ízvilágát!

    A tea ízét tovább fokozhatod egy kevés mézzel vagy agavé sziruppal.