Melegítsd fel az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.
Ügyelj rá, hogy ne forrald fel a cidert, mert elveszíti az ízét és az alkohol tartalmát.
Add hozzá a narancslevet, a narancshéjat, a fahéjrudat és a szegfűszeget. Keverd meg, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek körülbelül 10 perc alatt.
A narancshéjat vékonyan hámozd le, hogy ne kerüljön bele a keserű fehér rész. A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Keverd bele a mézet, hogy az ital édes, mégis kiegyensúlyozott ízű legyen.
A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például juharszirupot vagy barna cukrot.
Szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a fűszereket, majd oszd el poharakba.
A szűréshez használhatsz finom szövésű szitát vagy gézlapot.
Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal és egy friss narancsszelettel a látványos tálalás érdekében.
A tejszínhab helyett használhatsz növényi tejszínhabot is. A narancsszelet helyett díszítheted fahéjrúddal vagy szegfűszeggel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.