Krémes narancsos forró csoki bögrében narancshéjjal és tejszínhabbal

Narancsos forró csoki

A narancs és a csokoládé kombinációja egy klasszikus ízvilág, amely az ünnepekhez és a meleg, meghitt pillanatokhoz kapcsolódik. Már az 1800-as években is népszerűek voltak a narancsos csokoládé édességek, így nem csoda, hogy a forró csoki is tökéletesen harmonizál ezzel az ízvilággal. Egy hideg téli estén nincs is jobb, mint egy csésze narancsos forró csoki, amely azonnal felmelegít és elvarázsol. Az étcsokoládé gazdag, krémes állaga, a narancshéj frissessége és a fahéj fűszeressége tökéletes harmóniát alkotnak. A tökéletes narancsos forró csoki titka a kiváló minőségű étcsokoládé és a friss narancslé használata. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, próbáld ki egy csipet szerecsendióval vagy egy kevés Grand Marnier likőrrel. Ez az ital kiváló választás egy ünnepi estéhez, romantikus vacsorához vagy egy hosszú nap utáni kényeztetéshez.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
100 g Étcsokoládé (70% kakaótartalommal)
500 ml Tej
100 ml Tejszín
1 db Narancs héja (reszelt)
50 ml Frissen facsart narancslé
20 ml Méz
1 csipet Fahéj (őrölt)
5 ml Vanília kivonat
50 ml Tejszínhab (díszítéshez, opcionális)
1 csipet Csokoládé reszelék (díszítéshez, opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy lábosban melegítsd fel a tejet és a tejszínt alacsony lángon, de ne forrald fel.

    Fontos, hogy a tej ne forrjon fel, mert akkor leéghet és megváltozhat az íze. Használj alacsony lángot és figyelj oda.

    2

    Törd darabokra az étcsokoládét, és add hozzá a meleg tejhez, majd folyamatosan kevergetve olvaszd fel teljesen.

    Minél kisebb darabokra töröd a csokoládét, annál gyorsabban és egyenletesebben olvad fel. Használj jó minőségű étcsokoládét a legjobb ízélményért.

    3

    Add hozzá a reszelt narancshéjat, a frissen facsart narancslevet, a mézet, a fahéjat és a vanília kivonatot, majd keverd össze alaposan.

    A narancshéjat csak a narancs külső, színes rétegéből reszeld le, mert a fehér rész keserű lehet. A frissen facsart narancslé sokkal intenzívebb ízt ad, mint a bolti.

    4

    Hagyd a forró csokit alacsony lángon melegedni még 2-3 percig, hogy az ízek teljesen összeérjenek.

    Ez a rövid idő segít, hogy a fűszerek és a narancs aromája átjárja a csokoládét, így még finomabb lesz a végeredmény. Ne hagyd sokáig a tűzön, mert besűrűsödhet.

    5

    Öntsd bögrékbe, és ha szeretnéd, díszítsd tejszínhabbal és csokoládé reszelékkel.

    A tejszínhab helyett használhatsz növényi alapú habot is. A csokoládé reszeléket egyszerűen elkészítheted egy éles késsel vagy zöldséghámozóval.

    6

    Tálald forrón, és élvezd a narancsos, fűszeres forró csokoládét.

    Azonnal tálald, hogy a forró csokoládé meleg és krémes maradjon. Kínálhatsz mellé kekszet vagy aprósüteményt is.