Narancsos kacsamell omlós húsdarabokkal, selymes narancsmártással meglocsolva

Narancsos kacsamell

A Narancsos kacsamell egy kifinomult étel, amely a gazdag, omlós kacsahús ízét a friss, savanykás narancs szirupjával ötvözi. A narancs édessége tökéletesen illik a kacsához, így ez az étel igazi ínycsiklandó élményt nyújt. A kacsamell ropogós bőre és a lágy hús harmonikusan kombinálódik a citrusos mártásban, és minden falat különleges élvezetet nyújt.

A narancsos kacsamell készítése igazi művészet, hiszen a kacsát a tökéletes ropogós bőr eléréséig sütik, majd a narancsot egy kis mézzel és fűszerekkel sűrítik, hogy egy gazdag, ínycsiklandó szószt kapjanak. Ez az étel ideális választás ünnepi alkalmakkor, vagy amikor valami igazán különlegesre vágysz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
2 db Kacsamell filé
2 db Narancs
2 ek Méz
1 csokor Friss rozmaring
1 tk Info
0.5 tk Bors
1 ek Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Sózd és borsozd a kacsamelleket, majd dörzsöld be olívaolajjal.

    A bőrös oldalt alaposan sózd be, ez segíti a ropogós bőr kialakulását.

    2

    Melegítsd fel a serpenyőt közepes hőmérsékleten, és süsd a kacsamellek bőrös oldalát 6-8 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Ne mozgassuk a húst a serpenyőben, amíg a bőre szépen meg nem pirult és elválik az edénytől. Ha túl gyorsan pirulna, vedd lejjebb a hőfokot.

    3

    Fordítsd meg, és süsd a másik oldalt 3-4 percig.

    A sütési idő függ a kacsamell vastagságától és a kívánt átsütöttségtől. A lényeg, hogy belül rózsaszín maradjon.

    4

    Helyezd a kacsamelleket egy tepsibe, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 8-10 percig.

    Használj húshőmérőt! A kacsamell akkor van tökéletesen megsütve, ha a belső hőmérséklete eléri az 55-60°C-ot (medium-rare).

    5

    Készítsd el a narancsmártást: facsard ki a narancsok levét, és keverd össze a mézzel, majd főzd sűrűre egy kis lábasban.

    A narancsmártást ízesítheted egy kevés narancshéjjal, gyömbérrel vagy csilivel is a még különlegesebb ízélményért.

    6

    Tálalás előtt locsold meg a kacsamelleket a narancsmártással, és díszítsd rozmaringgal.

    Tálalás előtt hagyd pihenni a kacsamelleket 5-10 percig, hogy a szaftok eloszoljanak benne. Így még szaftosabb lesz.