Narancsos-vanĂ­liĂĄs cider pohĂĄrban

Narancsos-vanĂ­liĂĄs cider

A cider egy hagyomĂĄnyos almaboros ital, amelyet Ă©vszĂĄzadok Ăłta fogyasztanak a hideg hĂłnapokban. Az angolszĂĄsz orszĂĄgokban kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ, ahol gyakran fƱszerekkel, mĂ©zzel Ă©s citrusokkal gazdagĂ­tjĂĄk. Az illatos narancs Ă©s a vanĂ­lia Ă©des aromĂĄja tökĂ©letes egyensĂșlyt teremt a fahĂ©j Ă©s a szegfƱszeg melegsĂ©gĂ©vel. Ezt az italt kĂŒlönösen az Ƒszi-tĂ©li idƑszakban szeretik, amikor egy csĂ©sze gƑzölgƑ cider a kezedben azonnal meghozza az ĂŒnnepi hangulatot. KivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs barĂĄti összejövetelekhez vagy egy kellemes, meghitt estĂ©re otthon. Tipp: ha mĂ©g intenzĂ­vebb Ă­zĂ©lmĂ©nyre vĂĄgysz, egy kevĂ©s rumot vagy brandyt is adhatsz hozzĂĄ!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1 l AlmalĂ©
⭕ 1 db Narancs
⭕ 1 db VanĂ­liarĂșd
⭕ 1 db FahĂ©jrĂșd
⭕ 1 csipet Szerecsendió
⭕ 2 ek. MĂ©z
⭕ 3 db SzegfƱszeg

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Öntsd az almalevet egy közepes lĂĄbasba, Ă©s kezdd el közepes lĂĄngon melegĂ­teni.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ, 100%-os almalevet a legjobb Ă­zĂ©lmĂ©nyĂ©rt.

    2

    Vågd félbe a narancsot, és facsard ki a levét. A kifacsart narancshéjat is add az almaleves edénybe, hogy intenzívebb citrusos ízt kapj.

    A narancsot alaposan mosd meg, mielƑtt kifacsarod, kĂŒlönösen, ha a hĂ©jĂĄt is felhasznĂĄlod.

    3

    Vågd félbe a vaníliarudat, és kapard ki a belsejét. A kikapart magokat és a héjat is add az edényhez.

    Ha nincs vanĂ­liarudad, hasznĂĄlhatsz vanĂ­liakivonatot, de a rĂșd sokkal intenzĂ­vebb Ă­zt ad.

    4

    Tedd hozzå a fahéjrudat, a szegfƱszeget és egy csipet szerecsendiót, majd keverd össze.

    A fƱszerek mennyiségét ízlés szerint våltoztathatod.

    5

    LassĂș tƱzön fƑzd a cidert 15-20 percig, hogy az Ă­zek jĂłl összeĂ©rjenek. Ne hagyd forrni, csak Ă©ppen gyöngyözzön.

    Ha forr, a cider elveszítheti az ízét és az aromåjåt.

    6

    Vedd le a tƱzrƑl, Ă©s keverd hozzĂĄ a mĂ©zet. Alaposan keverd el, hogy teljesen feloldĂłdjon.

    A mĂ©zet a legvĂ©gĂ©n add hozzĂĄ, hogy megƑrizze az Ă©rtĂ©kes tĂĄpanyagait.

    7

    SzƱrd le a cidert, hogy eltåvolítsd a fƱszereket és a narancshéjat. Ezutån mår poharakba töltheted, és melegen fogyaszthatod.

    A szƱrĂ©shez hasznĂĄlhatsz egy finom szƱrƑt vagy gĂ©zlapot.