Öntsd az almalevet egy közepes lábasba, és kezdd el közepes lángon melegíteni.
Használj jó minőségű, 100%-os almalevet a legjobb ízélményért.
Vágd félbe a narancsot, és facsard ki a levét. A kifacsart narancshéjat is add az almaleves edénybe, hogy intenzívebb citrusos ízt kapj.
A narancsot alaposan mosd meg, mielőtt kifacsarod, különösen, ha a héját is felhasználod.
Vágd félbe a vaníliarudat, és kapard ki a belsejét. A kikapart magokat és a héjat is add az edényhez.
Ha nincs vaníliarudad, használhatsz vaníliakivonatot, de a rúd sokkal intenzívebb ízt ad.
Tedd hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget és egy csipet szerecsendiót, majd keverd össze.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Lassú tűzön főzd a cidert 15-20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. Ne hagyd forrni, csak éppen gyöngyözzön.
Ha forr, a cider elveszítheti az ízét és az aromáját.
Vedd le a tűzről, és keverd hozzá a mézet. Alaposan keverd el, hogy teljesen feloldódjon.
A mézet a legvégén add hozzá, hogy megőrizze az értékes tápanyagait.
Szűrd le a cidert, hogy eltávolítsd a fűszereket és a narancshéjat. Ezután már poharakba töltheted, és melegen fogyaszthatod.
A szűréshez használhatsz egy finom szűrőt vagy gézlapot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.