Narancsos-vaníliás muffin porcukorral meghintve

Narancsos-vaníliás muffin

A narancsos-vaníliás muffin egy tökéletes sütemény, amely ötvözi a narancs frissességét és a vanília édes, lágy aromáját. A muffin eredetileg az angol és amerikai konyha kedvelt édessége, amely gyorsan elkészíthető és könnyen variálható. A narancshéj és a vanília párosítása egyedülállóan finom ízt kölcsönöz ennek a receptnek, amely tökéletes választás reggelire, uzsonnára vagy desszertnek. Egy csésze tea vagy kávé mellé fogyasztva igazi kényeztetés!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
250 g Liszt
150 g Kristálycukor
100 g Vaj
2 db Tojás
120 ml Tej
1 cs. Sütőpor
1 tk. Vaníliakivonat
2 tk. Narancshéj (reszelt)
50 ml Narancslé (frissen facsart)
1 csipet
20 g Porcukor a tetejére

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy muffinformát papírkapszlikkal.

    Ha nincs papírkapszlid, vajazd ki és lisztezd meg a muffinformát, hogy ne ragadjanak bele a muffinok.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a csipet sót.

    A sütőport érdemes átszitálni a liszttel együtt, hogy egyenletesen eloszoljon és ne maradjanak csomók.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a puha vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat és a vaníliakivonatot.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen habosítani. A tojásokat egyesével add hozzá, és keverd el alaposan mindegyik után.

    4

    Reszeld le a narancs héját, és facsard ki a levét, majd add a vajas keverékhez.

    A narancshéj reszelésekor figyelj, hogy ne kerüljön bele a fehér rész, mert az keserű.

    5

    Fokozatosan adagold hozzá a száraz hozzávalókat és a tejet, majd keverd simára a masszát.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemények lesznek a muffinok. Csak addig keverd, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak.

    6

    Töltsd meg a muffinformákat a tésztával kb. háromnegyedig.

    Ha túltöltöd a formákat, a muffinok kifolyhatnak sütés közben.

    7

    Süsd az előmelegített sütőben kb. 18-20 percig, vagy amíg a beleszúrt tű tisztán ki nem jön.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj a muffinokra. Ha a tetejük aranybarna és a beleszúrt tű tisztán jön ki, akkor megsültek.

    8

    Hagyd a muffinokat a formában hűlni 5 percig, majd helyezd rácsra és hagyd teljesen kihűlni.

    A rácson való hűtés segít, hogy a muffinok ne ázzanak el.

    9

    Tálalás előtt szitálj porcukrot a tetejükre.

    A porcukor helyett készíthetsz narancsos-vaníliás krémet is a muffinok tetejére.