A csirkehúst vágd apró darabokra, majd sóval és borssal ízesítsd. Egy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, és pirítsd meg a csirkét aranybarnára.
A csirkehúst úgy pirítsd, hogy minden oldalát egyenletesen megpirítsd, hogy szép ropogós legyen.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd tedd a serpenyőbe a csirkehús mellé. Pirítsd együtt, amíg az illata elő nem jön.
A fokhagymát alacsonyabb hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjen meg és ne keseredjen meg.
Add hozzá a chili darabokat, a szójaszószt és egy kis lime levét, majd keverd össze. Főzd tovább, amíg a csirkehús teljesen átsül.
Ha szereted, egy kis extra chili is mehet bele, hogy még pikánsabb legyen!
Közben főzd meg a rizst. Ha elkészült, tedd félre, hogy pihenjen egy kicsit.
A basmati rizst finoman öblítsd le főzés előtt, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és ne legyen ragacsos.
Tálald a rizst egy tányérra, és helyezd rá a kész csirkehúst. Díszítsd egy félbevágott főtt tojással és friss korianderrel.
A koriander frissességet ad az ételnek, próbáld frissen vágni a leveleit!
A tálalás előtt szórj egy kevés sült hagymát a tetejére, hogy extra ízt és textúrát adjon az ételnek.
A sült hagyma roppanóságot ad, és remekül kiegészíti a rizs és a csirke ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.