Nasi Campur csirkehússal tálalva, sült hagymával és korianderrel

Nasi Campur csirkehússal

A nasi campur egy népszerű indonéz étel, amely szinte minden étkezésnél szerepel. Az étel alapját a főtt rizs adja, amit különféle húsokkal, zöldségekkel és fűszerekkel díszítenek. A nasi campur szóló ételként vagy akár partikon is előszeretettel fogyasztják, és minden régióban más-más változatban készítik. A csirkehús, a sült hagyma és a koriander kombinációja egy igazán ínycsiklandó ételt eredményez, amely egyszerre friss és laktató. Az indonéz konyhában gyakran találkozhatunk ezzel az étellel, amely minden falatjában a helyi fűszerek gazdag ízvilágát hordozza.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
300 g Basmati rizs
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
2 ek. Kókuszolaj
3 ek. Szójaszósz
1 db Chili
1 db Lime
2 db Főtt tojás
2 ek. Sült hagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd apró darabokra, majd sóval és borssal ízesítsd. Egy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, és pirítsd meg a csirkét aranybarnára.

    A csirkehúst úgy pirítsd, hogy minden oldalát egyenletesen megpirítsd, hogy szép ropogós legyen.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd tedd a serpenyőbe a csirkehús mellé. Pirítsd együtt, amíg az illata elő nem jön.

    A fokhagymát alacsonyabb hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjen meg és ne keseredjen meg.

    3

    Add hozzá a chili darabokat, a szójaszószt és egy kis lime levét, majd keverd össze. Főzd tovább, amíg a csirkehús teljesen átsül.

    Ha szereted, egy kis extra chili is mehet bele, hogy még pikánsabb legyen!

    4

    Közben főzd meg a rizst. Ha elkészült, tedd félre, hogy pihenjen egy kicsit.

    A basmati rizst finoman öblítsd le főzés előtt, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és ne legyen ragacsos.

    5

    Tálald a rizst egy tányérra, és helyezd rá a kész csirkehúst. Díszítsd egy félbevágott főtt tojással és friss korianderrel.

    A koriander frissességet ad az ételnek, próbáld frissen vágni a leveleit!

    6

    A tálalás előtt szórj egy kevés sült hagymát a tetejére, hogy extra ízt és textúrát adjon az ételnek.

    A sült hagyma roppanóságot ad, és remekül kiegészíti a rizs és a csirke ízét.