Nasi Campur tojással, sült csirkével és friss zöldségekkel tálalva

Nasi Campur tojással

A Nasi Campur egy hagyományos indonéz étel, amely szó szerint \'kevert rizst\' jelent. Az étel alapja a rizs, amelyhez különböző feltétek, mint sült csirke, tojás, zöldségek és fűszerek kerülnek. A Nasi Campur lényege, hogy mindenki saját ízlése szerint választhatja meg a feltéteket, így mindig friss és ínycsiklandó ételt kapunk. Az étel gyorsan népszerűvé vált nemcsak Indonéziában, hanem az egész világon, hiszen egyszerű elkészíteni és az ízek gazdag kombinációja tökéletes étkezést biztosít. A tojás és a sült csirke egyensúlyt ad az ételnek, miközben a friss zöldségek és a rizs frissessége kiemeli az ízeket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Jázminrizs
2 db Tojás
2 ek. Szezámolaj
2 ek. Soya szósz
2 gerezd Fokhagyma
2 ág Friss koriander
1 szál Friss zöldhagyma
200 g Sült csirke
100 g Főtt zöldség (pl. sárgarépa, borsó)
1 db Chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le hideg vízzel, majd főzd meg a csomagoláson található utasítások szerint.

    A rizst ne főzd túl, hogy ne ragadjon, inkább hagyd egy kicsit szemcsésen, hogy jól el tudja szívni az ízeket.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, és pirítsd meg benne a zúzott fokhagymát, amíg illatos lesz.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert megkeseredhet! A fokhagyma akkor lesz kész, ha már enyhén aranybarna.

    3

    Add hozzá a mártásokat (soya szósz), majd keverd el, hogy a rizs jól megszívja magát a fűszerekkel.

    Ne add hozzá túl sok szóját, mert az nagyon sós lehet. Egy evőkanál elég a tökéletes ízhez.

    4

    A tojásokat verd fel, és egy másik serpenyőben süsd ki tükörtojásként vagy rántottaként, ahogy jobban szeretnéd.

    A tükörtojás készítésekor ügyelj arra, hogy a sárgája ne repedjen szét. Ha rántottát készítesz, ne keverd túl, hogy ne legyen túl száraz.

    5

    A sült csirkét vágd fel kis darabokra, és a már kész zöldségekkel (pl. sárgarépa, borsó) keverd össze.

    A csirke maradhat egyben is, de apróbb darabokra vágva könnyebben eloszlik a rizsben.

    6

    A kész rizst tálald, és rakj rá sült csirkét, főtt zöldséget, egy tükörtojást és friss koriandert, zöldhagymát.

    A tálaláskor egy kevés chili is kerülhet a tetejére, ha szereted az erősebb ízeket.

    7

    A tálat végül egy csipet sóval és egy pici szezámolajjal ízesítheted.

    Tálaláskor használhatsz egy kis szezámmagot is, hogy még gazdagabb legyen az étel íze.