Nattó szójaszósszal, zöldhagymával és szezámmaggal tálalva

Nattó szójaszósszal

A nattó egy hagyományos japán étel, amely erjesztett szójababból készül, és erős, egyedi ízvilágával híres. A szójaszósszal és wasabival kombinálva a nattó egy igazán autentikus japán étellé válik, amelyet gyakran tálalnak rizs mellé vagy önálló ételként. A szezámmag és a zöldhagyma friss íze tökéletesen kiegészíti az ételt, és egyensúlyt ad a natúr nattó erősebb ízéhez. Ez az étel a japán konyha egyik legegyszerűbb, de legfinomabb fogása.

Előkészület 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
100 g Nattó
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Wasabi
1 szál Zöldhagyma
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A nattót tedd egy kis tálba, és keverd meg alaposan.

    A nattó az erős ízvilága miatt érdemes jól összekeverni, hogy az ízek teljesen összeérjenek.

    2

    Add hozzá a szójaszószt és a wasabit, és keverd újra, hogy homogén legyen.

    A wasabi erős ízű, így ha nem szereted a csípős dolgokat, kisebb mennyiséget is használhatsz belőle.

    3

    A zöldhagymát apróra vágd fel, és szórd rá a nattóra.

    A zöldhagyma frissessége és enyhe csípőssége kiválóan kiegészíti a nattó ízét.

    4

    Szórd meg a szezámmaggal, és tálald frissen.

    A szezámmag extra ropogósságot ad az ételnek, így ne hagyd ki, ha szereted a roppanós textúrákat.