A csirkecombokat tisztítsd meg, vágd kisebb kockákra. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, és pirítsd meg benne a csirke darabokat, amíg szép aranybarna színt nem kapnak.
A csirkehúst ne zsúfold túl a serpenyőben, mert akkor nem sülnek egyenletesen.
Amikor a csirke elkészült, add hozzá a miso pasztát, sót és borsot, és alaposan keverd össze. Pár percig párold, hogy a miso ízek jól bejárják a húst.
Ha sűrűbb ételt szeretnél, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet, hogy jobban összeforrjon az íz.
A zöldhagymát karikázd fel és tedd a csirkére, majd az egészet fedő alatt 5-7 percig párold, hogy a hagyma megpuhuljon és átvegye a miso ízét.
A zöldhagyma frissessége és íze sokat dob a fogáson, próbáld meg ne túlságosan megpuhítani.
Közben készíts egy kis tálban egy-egy tojást minden adagra. Üsd rá a tojásokat a csirkés, zöldhagymás keverékre, és főzd addig, amíg a tojásfehérje megszilárdul, de a sárgája még folyós marad.
Ha szeretnéd, hogy a tojás teljesen átsüljön, kicsit hosszabb ideig párold, de figyelj, hogy ne keményedjen meg túlságosan.
Amikor a tojás elkészült, szedd le a tűzről, és tálald a frissen főtt rizs tetején.
A rizs ne legyen túl nedves, inkább szárazabb legyen, hogy jól felvegye az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.