Negi-miso zöldhagyma és miso töltelékű Oyakodon tálalva, friss tojással

Negi-miso zöldhagyma és miso töltelékű Oyakodon

Az Oyakodon a japán konyha egyik tradicionális ételének számít, melynek a neve szó szerint \"szülő és gyermek\" - a csirke és a tojás kombinációját jelképezi. Az Oyakodon az 1600-as évek vége óta része a japán étkezési kultúrának, és mára világszerte elterjedt. A zöldhagyma és miso hozzáadásával egy modern, gazdag ízvilágú verziót készíthetsz, amely a hagyományos japán ételt egy különleges csavarral kínálja. Ez a változat tökéletes egy gyors ebédhez vagy vacsorához, amikor valami egyszerű, de ínycsiklandó ételre vágysz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Kész rizs
400 g Csirkecomb filé
2 szál Zöldhagyma
2 ek. Miso paszta
4 db Tojás
0.5 tk.
0.25 tk. Bors
1 ek. Főzőolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat tisztítsd meg, vágd kisebb kockákra. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, és pirítsd meg benne a csirke darabokat, amíg szép aranybarna színt nem kapnak.

    A csirkehúst ne zsúfold túl a serpenyőben, mert akkor nem sülnek egyenletesen.

    2

    Amikor a csirke elkészült, add hozzá a miso pasztát, sót és borsot, és alaposan keverd össze. Pár percig párold, hogy a miso ízek jól bejárják a húst.

    Ha sűrűbb ételt szeretnél, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet, hogy jobban összeforrjon az íz.

    3

    A zöldhagymát karikázd fel és tedd a csirkére, majd az egészet fedő alatt 5-7 percig párold, hogy a hagyma megpuhuljon és átvegye a miso ízét.

    A zöldhagyma frissessége és íze sokat dob a fogáson, próbáld meg ne túlságosan megpuhítani.

    4

    Közben készíts egy kis tálban egy-egy tojást minden adagra. Üsd rá a tojásokat a csirkés, zöldhagymás keverékre, és főzd addig, amíg a tojásfehérje megszilárdul, de a sárgája még folyós marad.

    Ha szeretnéd, hogy a tojás teljesen átsüljön, kicsit hosszabb ideig párold, de figyelj, hogy ne keményedjen meg túlságosan.

    5

    Amikor a tojás elkészült, szedd le a tűzről, és tálald a frissen főtt rizs tetején.

    A rizs ne legyen túl nedves, inkább szárazabb legyen, hogy jól felvegye az ízeket.