Niku jaga zöldborsóval, gazdag alaplében tálalva

Niku jaga zöldborsóval

A Niku jaga egy hagyományos japán étel, amelyet otthon és éttermekben is gyakran fogyasztanak. A japán konyhában elterjedt ételt eredetileg marhahúsból, krumpliból és hagymából készítették, de az idők során más zöldségekkel, mint a zöldborsó, is gazdagították. Ez a melegítő étel tökéletes választás hideg napokon, amikor egy tápláló, gazdag ízű fogásra van szükség. A Niku jaga ízét a szójaszósz és a húsleves alaplé finom egyensúlya adja, a zöldborsó pedig friss és roppanós textúrát biztosít.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
1 db Vöröshagyma
4 db Krumpli
150 g Zöldborsó
1 tk.
0.5 tk. Bors
3 ek. Shoyu szójaszósz
500 ml Húsleves alaplé
2 ek. Szezámolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd vékony csíkokra. A vöröshagymát hámozd meg, majd apróra vágd.

    A marhahús könnyen szeletelhető, ha fél órát a hűtőben pihenteted előtte.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel a szezámolajat, és add hozzá a hagymát. Pirítsd meg, amíg üveges nem lesz.

    A hagymát ne pirítsd túl, mert keserű lesz, ha megég!

    3

    A pirított hagymához add hozzá a marhahúst, és pirítsd meg minden oldalát, amíg szépen barna nem lesz.

    A hús pörkölése közben ne keverd túl, hogy a hús szépen karamellizálódjon.

    4

    A krumplikat hámozd meg, és vágd fel nagyobb kockákra. A zöldborsót friss vagy fagyasztott formában is használhatod.

    A zöldborsó friss, roppanós textúrája különleges ízt ad az ételnek.

    5

    Tedd a krumplit és a zöldborsót a serpenyőbe a hús mellé. Öntsd rá a húsleves alaplevet és a shoyu szójaszószt. Sózd, borsozd ízlés szerint.

    A shoyu szójaszósz gazdag ízt ad, de ha sózott alaplevet használsz, csökkentsd a só mennyiségét!

    6

    Fedd le a serpenyőt, és főzd alacsony lángon körülbelül 25-30 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és az ízek összeérnek.

    Ne nyisd meg túl gyakran a fedelet, hogy a gőz segítse a zöldségek puhulását!

    7

    Miután elkészült, tálald forrón. Fogyaszthatod önálló ételként, vagy rizst is kínálhatsz mellé.

    A Niku jaga tökéletes választás vacsorára, ha gyors és tápláló ételt szeretnél készíteni!