Nikujaga marhahússal, burgonyával és szójaszószos szafttal tálalva

Nikujaga

A Nikujaga egy klasszikus japán étel, amely marhahúsból, burgonyából és szójaszószból készül. A Nikujaga eredete a japán háztartásokig nyúlik vissza, ahol gyakran készítették egyszerű és tápláló ételként. A hús és a burgonya együtt főzve gazdag, ízes szaftot ad, amely tökéletesen kiegészíti a saláta vagy a rizs mellé. Az étel hagyományosan étkezés közben együtt készül a családtagokkal, és egy igazi házi kedvenc.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Marhahús (sertés vagy marha vékony szeletelt)
3 db Burgonya
1 db Hagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 ek. Cukor
1 csipet
1 csipet Bors
2 cm Friss gyömbér
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát hámozd meg és vágd vékony szeletekre. A burgonyát hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra.

    A burgonyát vágd egyenlő méretű darabokra, hogy egyenletesen főjön.

    2

    Egy serpenyőben hevíts olajat, majd a marhahúst szeleteld vékony csíkokra, és pirítsd meg, amíg minden oldala meg nem pirul.

    A marhahúsnak gyorsan átsülni kell, így rövid ideig pirítsd, hogy ne száradjon ki.

    3

    Add hozzá a hagymát a húshoz, és pirítsd együtt pár percig, amíg a hagyma megpuhul.

    A hagyma karamellizálása enyhe édes ízt ad a Nikujaga ételnek.

    4

    Add hozzá a burgonyát, majd öntsd fel vízzel úgy, hogy ellepje. Ízesítsd a szójaszósszal, mirinnel, cukorral, sóval és borssal. Hagyd forrni.

    Ha szereted a kevésbé édes ételt, csökkentheted a cukor mennyiségét.

    5

    Főzd közepes lángon 25-30 percig, amíg a burgonya megpuhul és a hús is átvette az ízeket.

    A hosszú főzés során a hús és a burgonya teljesen átveszi a szójaszósz és mirin ízét.

    6

    Ha elkészült, tálald frissen. Friss petrezselyemmel vagy egy kevés aprított zöldhagymával is tálalhatod.

    A Nikujaga az egyik legjobb japán házias étel, egyszerű, de gazdag ízekkel.