A hagymát hámozd meg és vágd vékony szeletekre. A burgonyát hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra.
A burgonyát vágd egyenlő méretű darabokra, hogy egyenletesen főjön.
Egy serpenyőben hevíts olajat, majd a marhahúst szeleteld vékony csíkokra, és pirítsd meg, amíg minden oldala meg nem pirul.
A marhahúsnak gyorsan átsülni kell, így rövid ideig pirítsd, hogy ne száradjon ki.
Add hozzá a hagymát a húshoz, és pirítsd együtt pár percig, amíg a hagyma megpuhul.
A hagyma karamellizálása enyhe édes ízt ad a Nikujaga ételnek.
Add hozzá a burgonyát, majd öntsd fel vízzel úgy, hogy ellepje. Ízesítsd a szójaszósszal, mirinnel, cukorral, sóval és borssal. Hagyd forrni.
Ha szereted a kevésbé édes ételt, csökkentheted a cukor mennyiségét.
Főzd közepes lángon 25-30 percig, amíg a burgonya megpuhul és a hús is átvette az ízeket.
A hosszú főzés során a hús és a burgonya teljesen átveszi a szójaszósz és mirin ízét.
Ha elkészült, tálald frissen. Friss petrezselyemmel vagy egy kevés aprított zöldhagymával is tálalhatod.
A Nikujaga az egyik legjobb japán házias étel, egyszerű, de gazdag ízekkel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.