A rizst alaposan öblĂtsd le, majd fĆzd meg az utasĂtĂĄsok szerint, hogy ragacsos ĂĄllagot kapj. Amint elkĂ©szĂŒlt, keverd hozzĂĄ a sushi ecetet Ă©s cukrot.
A rizst hagyd egy kicsit hƱlni, hogy könnyebb legyen formåzni.
A tsukudani hĂnĂĄr szĂłszt, szĂłjaszĂłszt Ă©s mirint keverd össze egy kis tĂĄlban, hogy Ăzes szĂłszt kapj.
Ha nem talĂĄlsz tsukudani szĂłszt, egy kis feketeborsot is hozzĂĄadhatsz, hogy fokozd az ĂzĂ©t.
A nori hĂnĂĄr lapokat vĂĄgd kisebb darabokra, hogy könnyebben hasznĂĄlhatĂłak legyenek az onigiribe.
Ha a nori tĂșl nagy, könnyen szĂ©teshet, miközben formĂĄzod az onigirit.
A kĂ©sz rizst kĂ©zzel formĂĄzd golyĂłvĂĄ, majd kĂ©szĂts egy mĂ©lyedĂ©st közepĂ©n, amibe egy teĂĄskanĂĄlnyi tsukudani hĂnĂĄrt tegyĂ©l.
Hasznålj nedves kezet, hogy a rizs ne ragadjon, miközben formåzod.
ZĂĄrd le az onigirit, ĂŒgyelve arra, hogy a töltelĂ©k ne essen ki. Ha szĂŒksĂ©ges, egy darab nori hĂnĂĄrral dĂszĂtsd a golyĂłt.
Ha az onigiri nem marad össze, a nori hĂnĂĄr segĂthet abban, hogy megtartsa az alakjĂĄt.
Tålald az onigiriket egy kis szezåmolajjal megkent tånyéron, hogy még finomabbå våljon.
A szezĂĄmolaj ad egy kĂŒlönleges, gazdag Ăzt az Ă©telnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.