Nori tsukudani hĂ­nĂĄr szĂłszban fƑzve töltelĂ©kƱ onigiri frissen tĂĄlalva

Nori Tsukudani HĂ­nĂĄr SzĂłszban FƑzve TöltelĂ©kƱ Onigiri

Az onigiri JapĂĄn egyik legismertebb utcai Ă©tele, amit rizsbƑl kĂ©szĂ­tenek kĂŒlönfĂ©le töltelĂ©kekkel. A nori hĂ­nĂĄrral Ă©s tsukudani hĂ­nĂĄr szĂłszĂĄval kĂ©szĂ­tett vĂĄltozatot gyakran fogyasztjĂĄk reggelire vagy uzsonnĂĄra. Az onigiri törtĂ©nete rĂ©gre nyĂșlik vissza, Ă©s a japĂĄn konyha elengedhetetlen rĂ©sze. A tsukudani hĂ­nĂĄr gazdag umami Ă­zĂ©vel Ă©s az egyszerƱ, de finom nori hĂ­nĂĄrral kombinĂĄlva a legjobb Ă­zĂ©lmĂ©nyt nyĂșjtja.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g Rizs
⭕ 2 lap Nori hínár
⭕ 2 ek. Tsukudani hínár szósz
⭕ 1 ek. Szójaszósz
⭕ 1 ek. Mirin
⭕ 2 ek. Sushi ecet
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 1 ek. Szezámolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblĂ­tsd le, majd fƑzd meg az utasĂ­tĂĄsok szerint, hogy ragacsos ĂĄllagot kapj. Amint elkĂ©szĂŒlt, keverd hozzĂĄ a sushi ecetet Ă©s cukrot.

    A rizst hagyd egy kicsit hƱlni, hogy könnyebb legyen formåzni.

    2

    A tsukudani hínår szószt, szójaszószt és mirint keverd össze egy kis tålban, hogy ízes szószt kapj.

    Ha nem talålsz tsukudani szószt, egy kis feketeborsot is hozzåadhatsz, hogy fokozd az ízét.

    3

    A nori hínår lapokat vågd kisebb darabokra, hogy könnyebben hasznålhatóak legyenek az onigiribe.

    Ha a nori tĂșl nagy, könnyen szĂ©teshet, miközben formĂĄzod az onigirit.

    4

    A kész rizst kézzel formåzd golyóvå, majd készíts egy mélyedést közepén, amibe egy teåskanålnyi tsukudani hínårt tegyél.

    Hasznålj nedves kezet, hogy a rizs ne ragadjon, miközben formåzod.

    5

    ZĂĄrd le az onigirit, ĂŒgyelve arra, hogy a töltelĂ©k ne essen ki. Ha szĂŒksĂ©ges, egy darab nori hĂ­nĂĄrral dĂ­szĂ­tsd a golyĂłt.

    Ha az onigiri nem marad össze, a nori hínår segíthet abban, hogy megtartsa az alakjåt.

    6

    Tålald az onigiriket egy kis szezåmolajjal megkent tånyéron, hogy még finomabbå våljon.

    A szezĂĄmolaj ad egy kĂŒlönleges, gazdag Ă­zt az Ă©telnek.