Oden halpogácsa ropogósan, tálalva zöldhagymával

Oden halpogácsával

Oden halpogácsa egy klasszikus japán étel, amely különleges fűszerekkel és friss halpogácsákkal készült. A ropogós halpogácsák ízletesek és táplálóak, remek kiegészítői a japán konyha hagyományos fogásainak. Az étel a zöldhagyma és a nori friss ízeivel együtt egyedülálló élményt ad.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fehér húsú hal (pl. tőkehal vagy hekk)
100 g Panko zsemlemorzsa
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Ginger (gyömbér)
1 db Tojás
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 lap Nori (szárított algalap)
2 ek. Olaj (a sütéshez)
2 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat alaposan tisztítsd meg, távolítsd el a bőrét és a szálkákat. A halat aprítsd fel kis darabokra.

    Friss hal használata segít a legjobb ízek elérésében. Ha nincs friss hal, akkor fagyasztottat is használhatsz, de alaposan olvaszd ki előtte.

    2

    A halat keverd össze a tojással, a fokhagymával, gyömbérrel, sóval és borssal, majd adj hozzá panko zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapj.

    Ha túl nedves a massza, adj hozzá még panko morzsát, hogy könnyebben formálható legyen.

    3

    Formálj kis pogácsákat a halas masszából. Az egyenletes méretű pogácsák segítenek, hogy a sütés során egyenletesen átsüljenek.

    Ha szeretnéd, a pogácsákba egy kis nori darabot is helyezhetsz, hogy extra ízt adjon neki.

    4

    Egy serpenyőben hevíts olajat, majd süsd meg a halpogácsákat közepes lángon 3-4 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ne süsd túl sokáig, hogy a pogácsák belseje szaftos maradjon.

    5

    A kész pogácsákat szedd ki a serpenyőből, és tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.

    Papírtörlőn hagyva a pogácsák megőrizzék a ropogós külsejüket.

    6

    Tálald a halpogácsákat zöldhagymával és friss nori darabokkal díszítve.

    A zöldhagyma frissessége és a nori íze remekül kiegészítik a hal pogácsák finom ízét.