A halat alaposan tisztítsd meg, távolítsd el a bőrét és a szálkákat. A halat aprítsd fel kis darabokra.
Friss hal használata segít a legjobb ízek elérésében. Ha nincs friss hal, akkor fagyasztottat is használhatsz, de alaposan olvaszd ki előtte.
A halat keverd össze a tojással, a fokhagymával, gyömbérrel, sóval és borssal, majd adj hozzá panko zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapj.
Ha túl nedves a massza, adj hozzá még panko morzsát, hogy könnyebben formálható legyen.
Formálj kis pogácsákat a halas masszából. Az egyenletes méretű pogácsák segítenek, hogy a sütés során egyenletesen átsüljenek.
Ha szeretnéd, a pogácsákba egy kis nori darabot is helyezhetsz, hogy extra ízt adjon neki.
Egy serpenyőben hevíts olajat, majd süsd meg a halpogácsákat közepes lángon 3-4 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
Ne süsd túl sokáig, hogy a pogácsák belseje szaftos maradjon.
A kész pogácsákat szedd ki a serpenyőből, és tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
Papírtörlőn hagyva a pogácsák megőrizzék a ropogós külsejüket.
Tálald a halpogácsákat zöldhagymával és friss nori darabokkal díszítve.
A zöldhagyma frissessége és a nori íze remekül kiegészítik a hal pogácsák finom ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.