Okonomiyaki tofuval, egyenletesen sütve, friss káposztával és tofut darabokkal tálalva

Okonomiyaki tofuval

Az Okonomiyaki egy hagyományos japán étel, melyet sokféleképpen készítenek. A tofuval készült változat egy nagyszerű vegetáriánus alternatíva, amely remekül illeszkedik a friss káposztához és a tojásos tésztához. A tofu nemcsak krémes textúrát ad, hanem gazdag fehérjeforrás is, így tökéletes választás a tápláló étkezésekhez. A tartármártás és a tofu gazdag ízét kiemeli, ami különlegessé teszi ezt az ételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Liszt
150 g Fehér káposzta
2 db Tojás
100 ml Víz
1 ek. Sütőpor
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Olaj
3 ek. Tartármártás
100 g Tofu

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy finomra vágod a káposztát és a tofut. A tofut törjétek szét egy villával, hogy kisebb darabokat kapjatok, de ne legyen pépes.

    A tofu jól passzol az okonomiyakihoz, és extra fehérjét ad az ételnek.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a vizet és a szójaszószt. A tésztának lágy, de nem túl folyós állagúnak kell lennie.

    A tészta állaga fontos, hogy jól összetartsa a többi hozzávalót, de ne legyen túl híg.

    3

    Verd fel a tojásokat, és add hozzá a tésztához. Jól keverd el, hogy minden összetevő összeérjen.

    A tojások segítenek abban, hogy a tészta ne legyen túl száraz, és jól összetartja a többi hozzávalót.

    4

    Most add hozzá az apróra vágott káposztát és a tofu darabokat, majd keverd bele alaposan.

    Ne keverd túl a tofut, hogy ne váljon teljesen pépessé. A tofu darabok szépen bele fognak sülni a tésztába.

    5

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és önts bele egy kevés olajat. Öntsd a tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen simítsd el, hogy kerek formát kapj.

    Ne tegyél túl sok tésztát a serpenyőbe, hogy elkerüld a tészta túlsütését vagy nem egyenletes sülését.

    6

    Süsd a tésztát 5-7 percig, majd fordítsd meg, és süsd a másik oldalát is aranybarnára.

    Használj egy lapátot vagy spatulát a tészta megfordításához, hogy ne törjön el.

    7

    Amikor kész, tedd ki a tányérra, és öntsd rá a tartármártást.

    A tofu krémes textúrája és a tartármártás együtt finom, gazdag ízt adnak a fogásnak.