Omurice sando szendvics, aranybarna omlettel és sült rizssel, ropogós kenyérben

Omurice Sando

Az omurice egy klasszikus japán étel, amely az omlettek és a sült rizs különleges kombinációját hozza el. A omurice sando egy kényelmes, szendvics formájában tálalt változata, amely az utcai étkezések egyik népszerű választásává vált Japánban. A ropogós kenyér, a lágy omlett és a fűszeres rizs együtt egyedülálló ízélményt ad. Ez a szendvics tökéletes reggelire vagy gyors ebédre, hiszen egyszerű, de tápláló és ízletes étel. A jó omurice titka az egyensúlyban van: a tojásnak puhanak kell maradnia, miközben a rizs és a ketchup fűszeres íze kiemelkedik.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 szelet Fehér kenyér
1 ek. Olívaolaj
3 db Tojás
1 csésze Sült rizs
2 ek. Ketchup
2 szelet Csemege sonka
2 szelet Sajt
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat verd fel egy tálban, adj hozzá sót és borsot. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat közepes lángon, és öntsd bele a felvert tojásokat.

    A tojásokat ne keverd túl, hogy finom lágy omlettet kapj, ne legyen túlsütve!

    2

    Amint a tojás elkezd sülni, pörögtesd meg a serpenyőt, hogy egyenletesen süljön. Amikor az alja aranybarna, de a teteje még enyhén lágy, tedd rá a sült rizst és egy evőkanál ketchupot. Hajtsd össze az omlettet a rizs köré.

    A rizs ne legyen túl vizes, hogy ne áztassa el az omlettet.

    3

    Készítsd elő a kenyérszeleteket: mindkét oldalát pirítsd meg enyhén, hogy ropogós legyen.

    Használhatsz egy kis vajat is a kenyér pirításához, hogy extra ízt adj neki!

    4

    Helyezd az omlettet a kenyérszeletekre, majd tegyél rá egy szelet sonkát és egy szelet sajtot. Ha szeretnéd, még egy kis ketchupot is csepegtethetsz rá.

    Ne túl sok ketchupot, hogy ne legyen túl édes – csak egy pici ízesítésnek.

    5

    Helyezd az omurice-t a másik kenyérszelet tetejére, és óvatosan nyomd le, hogy a szendvics összeálljon. Vágd félbe, és tálald frissen.

    A szendvics könnyen széteshet, ha túl sok tölteléket használsz, szóval figyelj rá, hogy ne legyen túl vastag.