Omurice tál káposztával, tojással és friss zöldségekkel tálalva

Omurice tál káposzta

Az Omurice egy japán étel, amely a tojásos rizs tökéletes kombinációja. Az étel roppant népszerű, és egyszerűen elkészíthető otthon is. A káposzta és a tojás adja az étel gazdag textúráját, míg a szójaszósz és a ketchup különleges ízt biztosít.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 g Főtt rizs
2 db Tojás
0.5 tk. Fekete bors
1 db Sárgarépa
100 g Káposzta
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Olívaolaj
2 szál Zöldhagyma
1 ek. Ketchup

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst készítsük elő, ha még nem főztük meg. A sárgarépát hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra.

    A rizst előzőleg érdemes hűtőben tárolni, hogy könnyebben kezelhető legyen.

    2

    A fokhagymát és a zöldhagymát aprítsuk fel. A káposztát vékony csíkokra vágjuk.

    A káposztát ne vágjuk túl vékonyra, hogy a tálban megőrizze a textúráját.

    3

    Egy serpenyőben melegítsük az olívaolajat, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a zöldhagymát. Pirítsuk 1-2 percig.

    A fokhagymát ne pirítsuk túl, mert keserűvé válhat.

    4

    A káposztát adjuk hozzá a serpenyőhöz, és pároljuk 3-5 percig, amíg enyhén megpuhul.

    A káposzta párolásakor érdemes egy kis sót is adni hozzá, hogy még ízesebb legyen.

    5

    A rizst és a ketchupot adjuk hozzá a serpenyőhöz, és jól keverjük össze. Öntsük rá a szójaszószt, majd keverjük össze, hogy az ízek összeérjenek.

    A szójaszósz és ketchup kombinációja különleges ízt ad a rizsnek.

    6

    A tojásokat verjük fel, és egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten süssünk belőlük omlettet.

    A tojásokat lassan pirítsuk, hogy puha és krémes maradjon, majd óvatosan tegyük a rizses keverék tetejére.

    7

    Tálalás előtt a rizses keveréket tegyük a tányérra, majd helyezzük rá az omlettet.

    A rizst előre készíthetjük, hogy gyorsabban összeálljon az étel.