Omurice tál mustárral és parmezán sajttal, színes zöldségekkel tálalva

Omurice tál mustár

Az omurice egy hagyományos japán étel, amely tojást és rizst kombinál egy egyszerű, mégis ínycsiklandó étkezésben. Az ételt a japánok gyakran készítik otthon, mivel gyorsan elkészíthető és könnyen testre szabható. A mustár hozzáadása új szintre emeli az ételt, egy kis csípős ízt adva, ami tökéletesen kiegészíti a lágy tojás és a szaftos rizs ízét. Az omurice tál különösen népszerű a családi vacsorákon és a könnyed ebédeken.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
3 db Tojás
1 db Vöröshagyma
1 db Pipacs
50 g Sárgarépa
50 g Zöldborsó
1 ek. Olívaolaj
2 ek. Mustár
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
30 g Parmezán sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg a csomagolás utasításai szerint, majd hagyd kihűlni.

    A rizst érdemes előző nap megfőzni, hogy könnyebben kezelhető legyen a további lépésekben.

    2

    A vöröshagymát, sárgarépát és zöldborsót vágd apróra.

    A zöldségeket egyenletesre vágd, hogy a főzés közben minden egyforma állagú legyen.

    3

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a vöröshagymát, sárgarépát és zöldborsót 5 percig.

    Ha nem szeretnéd, hogy a zöldségek túlságosan megpuhuljanak, pirítsd őket alacsonyabb hőfokon.

    4

    Add hozzá a főtt rizst a zöldségekhez, és keverd össze. Ízesítsd sóval és borssal.

    A rizst alaposan keverd össze, hogy a zöldségek és a rizs jól egyesüljenek, így az ízek jobban összeérnek.

    5

    Készíts egy omlettet a tojásokból, majd egyenletesen oszlasd el a rizs tetején.

    A tojást óvatosan kell sütni, hogy ne száradjon ki. A tojást csak akkor tedd a rizs tetejére, amikor a rizs már teljesen átsült.

    6

    A kész omurice-t tálald mustárral és parmezán sajttal a tetején.

    A mustárt ne tedd túl sokat, mivel a túl sok savanyú íz elnyomhatja a többi összetevő ízét.