A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, majd főzd meg a rizsfőző gépben vagy egy lábasban. Ha főzöd, ügyelj arra, hogy ne legyen túl vízes, hogy jól tapadjon.
A japán rizsnek ragacsosnak kell lennie, hogy könnyen formázható legyen.
A megfőtt rizst hagyd kicsit hűlni, majd sózd meg, hogy ízesítve legyen.
A sóval bánj mértékkel, mivel az onigiri alapvetően nem egy túl sós étel.
Ha használsz tölteléket, mint például sült lazac, azt apró darabokra vágd, és keverd el a rizsben.
A töltelék lehet bármi, amit szeretnél: pácolt lazac, sült csirke, vagy akár savanyított zöldség is tökéletes.
A rizst vizes kézzel formázd meg háromszög alakúra. Ügyelj arra, hogy a rizs ne legyen túl szoros, hogy puha maradjon.
Ha nem szereted a ragacsos rizst, próbálkozhatsz rövidebb főzési idővel, hogy kevésbé ragadjon.
A háromszög alakú onigirikat tedd rá egy darab nori lapra, és tekerd köré, hogy könnyen kézbe lehessen venni.
A nori lapot használhatod melegen is, de ha ropogósabbat szeretnél, inkább hidegen rakd rá.
A kész onigirit tálalhatod, vagy csomagolhatod is, hogy étkezés közben frissen élvezhesd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.