Onigiri rizsgolyó, nori lapba csomagolva

Onigiri

Az onigiri egy japán étel, amely hagyományosan rizsből készült, és gyakran töltelékekkel van gazdagítva. Az étel különböző töltelékekkel készülhet, a legnépszerűbbek közé tartozik a pácolt lazac vagy savanyított zöldségek. Az onigiri egyszerű, de rendkívül tápláló étel, amit otthon és a japán kultúrában is gyakran fogyasztanak. Képzeld el, hogy a meleg, ragacsos rizs friss nori lappal kombinálódik, amely tökéletesen illik a töltelékekhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Japán rizs
1 tk.
2 lap Tengeri hínár (nori)
1 ek. Szezámolaj
50 g Sült lazac (opcionális)
1 ek. Alga pelyhek

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, majd főzd meg a rizsfőző gépben vagy egy lábasban. Ha főzöd, ügyelj arra, hogy ne legyen túl vízes, hogy jól tapadjon.

    A japán rizsnek ragacsosnak kell lennie, hogy könnyen formázható legyen.

    2

    A megfőtt rizst hagyd kicsit hűlni, majd sózd meg, hogy ízesítve legyen.

    A sóval bánj mértékkel, mivel az onigiri alapvetően nem egy túl sós étel.

    3

    Ha használsz tölteléket, mint például sült lazac, azt apró darabokra vágd, és keverd el a rizsben.

    A töltelék lehet bármi, amit szeretnél: pácolt lazac, sült csirke, vagy akár savanyított zöldség is tökéletes.

    4

    A rizst vizes kézzel formázd meg háromszög alakúra. Ügyelj arra, hogy a rizs ne legyen túl szoros, hogy puha maradjon.

    Ha nem szereted a ragacsos rizst, próbálkozhatsz rövidebb főzési idővel, hogy kevésbé ragadjon.

    5

    A háromszög alakú onigirikat tedd rá egy darab nori lapra, és tekerd köré, hogy könnyen kézbe lehessen venni.

    A nori lapot használhatod melegen is, de ha ropogósabbat szeretnél, inkább hidegen rakd rá.

    6

    A kész onigirit tálalhatod, vagy csomagolhatod is, hogy étkezés közben frissen élvezhesd.