A vizet egy lábasban hozd forrásig. Az ideális hőmérséklet körülbelül 70-75°C között van.
Használhatsz hőmérőt is, hogy biztos legyél abban, hogy a víz nem forr túl forrón, mert az megkeményíti a tojásokat.
A tojásokat óvatosan tedd a vízbe, és főzd őket 12-15 percig, amíg a fehérje megszilárdul, de a sárgája krémes marad.
A főzés után hagyd a tojásokat a vízben, és ne vegyük ki rögtön, hogy tovább puhuljon a sárgája.
Miután a tojásokat elkészítetted, óvatosan tedd őket hideg vízbe, hogy leállítsd a főzést.
A tojásokat gyorsan hűtsük le, hogy megőrizzük a textúráját és elkerüljük a túl főzést.
Hámozd meg a tojásokat és tálald őket egy kis tálban.
Óvatosan hámozd meg a tojásokat, mivel a fehérje puha és hajlamos a sérülésre.
A szószhoz keverd össze a szójaszószt, mirint és egy kis friss tavaszi hagymát, majd locsold a tojásra.
A mirin ad egy kis édes ízt a szójaszósznak, ami szépen kiegészíti a tojás krémes ízét.
Szórd meg a tojásokat pirított szezámmaggal, és az étel készen áll a tálalásra.
A szezámmag ad egy ropogós textúrát, ami jól harmonizál a lágy tojással.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.