Onsen Tamago tálalva szezámmaggal

Onsen Tamago szezámmaggal

Az Onsen Tamago egy tradicionális japán étel, amely az onsen (forró forrás) fürdőkönél népszerű, ahol a tojásokat a forró források vizében főzik. A tojásokat szinte teljesen folyós állagúra főzik, hogy a sárgája puha és krémes maradjon. Az étel egyszerű, mégis ínycsiklandó, és gyakran fogyasztják reggelire Japánban. A szójaszósz és a szezámmag egyedi ízt ad, ami tökéletesen kiegészíti a tojás lágy textúráját.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tojás
1 l Víz
1 csipet
2 ek. Szezámmag
2 ek. Szójaszósz
1 szál Friss tavaszi hagyma
1 ek. Mirin

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vizet egy lábasban hozd forrásig. Az ideális hőmérséklet körülbelül 70-75°C között van.

    Használhatsz hőmérőt is, hogy biztos legyél abban, hogy a víz nem forr túl forrón, mert az megkeményíti a tojásokat.

    2

    A tojásokat óvatosan tedd a vízbe, és főzd őket 12-15 percig, amíg a fehérje megszilárdul, de a sárgája krémes marad.

    A főzés után hagyd a tojásokat a vízben, és ne vegyük ki rögtön, hogy tovább puhuljon a sárgája.

    3

    Miután a tojásokat elkészítetted, óvatosan tedd őket hideg vízbe, hogy leállítsd a főzést.

    A tojásokat gyorsan hűtsük le, hogy megőrizzük a textúráját és elkerüljük a túl főzést.

    4

    Hámozd meg a tojásokat és tálald őket egy kis tálban.

    Óvatosan hámozd meg a tojásokat, mivel a fehérje puha és hajlamos a sérülésre.

    5

    A szószhoz keverd össze a szójaszószt, mirint és egy kis friss tavaszi hagymát, majd locsold a tojásra.

    A mirin ad egy kis édes ízt a szójaszósznak, ami szépen kiegészíti a tojás krémes ízét.

    6

    Szórd meg a tojásokat pirított szezámmaggal, és az étel készen áll a tálalásra.

    A szezámmag ad egy ropogós textúrát, ami jól harmonizál a lágy tojással.