A tojásokat helyezd egy lábasba, és öntsd fel hideg vízzel úgy, hogy ellepje őket.
A tojásokat nem szabad forró vízbe tenni, hogy ne törjenek el. Mindig hideg vízzel kezdjük, hogy biztosan szép, lágy tojásokat kapjunk.
Melegítsd fel a vizet lassan közepes lángon, és figyeld, hogy a víz ne kezdjen el forrni. A cél, hogy a víz hőmérséklete körülbelül 60°C és 65°C között legyen. Ez a megfelelő hőmérséklet az onsen tamagohoz.
A víz hőmérséklete kulcsfontosságú. Ha túl magas a hőmérséklet, a tojásokat túl gyorsan főzhetjük meg, ha túl alacsony, akkor nem lesz a megfelelő állaga.
Miután elérted a megfelelő hőmérsékletet, főzd a tojásokat 12-15 percig, amíg a fehérje megszilárdul, de a sárgája még folyós marad.
Ez az étel az egyik legfinomabb tojásétel, mert a sárgája lágy és krémes marad, miközben a fehérje tökéletesen megszilárdul.
Miután elkészültek a tojások, tedd őket egy tál hideg vízbe, hogy megállítsd a főzést és könnyebben lehúzd a héjukat.
A hideg víz segít abban, hogy a tojások könnyebben eltávolíthatók legyenek a héjból, és nem törnek el.
A friss wasabi gyökeret reszeld le egy wasabi reszelőn, és készíts belőle egy kis adag pürét.
A wasabi friss íze különösen erős, így érdemes kis mennyiségben kezdeni, majd szükség szerint többet adni hozzá.
Készíts egy mártogatós szószt a szójaszósz és mirin keverékéből. Egy csipetnyi sóval ízesítsd.
A mirin ad egy kis édességet a szójaszósz sósságához, így egy szép egyensúlyt alkotnak.
Tálald az onsen tamagot a szójaszósz-mirin keverékkel és a reszelt wasabival a tetején. Friss korianderrel díszítheted, ha szeretnéd.
A koriander friss, aromás íze jól kiegészíti a wasabi csípős ízét és a tojás lágy textúráját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.