Onsen Tamago wasabival és szójaszószos mártogatós

Onsen Tamago wasabival

Az Onsen Tamago egy tradicionális japán étel, amelyet a nevét az onsen (forró forrás) ihlette. A tojásokat a forró vízben főzik ki, ami lágy, krémes textúrát ad nekik, miközben a fehérje megszilárdul. A wasabi, mint erőteljes és friss ízesítő, tökéletesen kiegészíti a tojás lágy ízét, míg a szójaszósz-mirin keveréke egy umami gazdag mártogatóst biztosít. Ez a fogás nemcsak a japán konyha kedvelői számára lehet vonzó, hanem mindazok számára is, akik szeretik a különleges, ínycsiklandó étkezéseket.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tojás
1 darab Friss wasabi gyökér
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 l Hozzávaló víz
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat helyezd egy lábasba, és öntsd fel hideg vízzel úgy, hogy ellepje őket.

    A tojásokat nem szabad forró vízbe tenni, hogy ne törjenek el. Mindig hideg vízzel kezdjük, hogy biztosan szép, lágy tojásokat kapjunk.

    2

    Melegítsd fel a vizet lassan közepes lángon, és figyeld, hogy a víz ne kezdjen el forrni. A cél, hogy a víz hőmérséklete körülbelül 60°C és 65°C között legyen. Ez a megfelelő hőmérséklet az onsen tamagohoz.

    A víz hőmérséklete kulcsfontosságú. Ha túl magas a hőmérséklet, a tojásokat túl gyorsan főzhetjük meg, ha túl alacsony, akkor nem lesz a megfelelő állaga.

    3

    Miután elérted a megfelelő hőmérsékletet, főzd a tojásokat 12-15 percig, amíg a fehérje megszilárdul, de a sárgája még folyós marad.

    Ez az étel az egyik legfinomabb tojásétel, mert a sárgája lágy és krémes marad, miközben a fehérje tökéletesen megszilárdul.

    4

    Miután elkészültek a tojások, tedd őket egy tál hideg vízbe, hogy megállítsd a főzést és könnyebben lehúzd a héjukat.

    A hideg víz segít abban, hogy a tojások könnyebben eltávolíthatók legyenek a héjból, és nem törnek el.

    5

    A friss wasabi gyökeret reszeld le egy wasabi reszelőn, és készíts belőle egy kis adag pürét.

    A wasabi friss íze különösen erős, így érdemes kis mennyiségben kezdeni, majd szükség szerint többet adni hozzá.

    6

    Készíts egy mártogatós szószt a szójaszósz és mirin keverékéből. Egy csipetnyi sóval ízesítsd.

    A mirin ad egy kis édességet a szójaszósz sósságához, így egy szép egyensúlyt alkotnak.

    7

    Tálald az onsen tamagot a szójaszósz-mirin keverékkel és a reszelt wasabival a tetején. Friss korianderrel díszítheted, ha szeretnéd.

    A koriander friss, aromás íze jól kiegészíti a wasabi csípős ízét és a tojás lágy textúráját.