Óriás hamburger rengeteg sajttal, húspogácsával és extrém méretű feltétekkel

Óriás Hamburger

Az Óriás Hamburger az amerikai gyorsételek egyik ikonikus és extrém változata. A mérete miatt ez a burger tökéletes választás nagyobb társaságok számára, vagy egy igazi kihívásként egyedül is elfogyasztható! Az első óriás hamburgerek az amerikai street food kultúrában jelentek meg, és ma már számos étteremben találkozhatunk velük. Ha egy igazán brutális, minden földi jóval megpakolt hamburgert keresel, akkor ezt a receptet imádni fogod!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1000 g Marhahús (darált, 20% zsírtartalmú)
1 db Hamburgerzsemle (óriás méretű)
6 db Cheddar sajt (szeletelt)
100 g Mozzarella sajt (reszelt)
4 db Provolone sajt (szeletelt)
6 szelet Bacon
2 db Tükörtojás
2 db Karamellizált vöröshagyma
6 levél Fejes saláta
2 db Paradicsom
6 szelet Ecetes uborka
6 ek. Majonéz
6 ek. BBQ szósz
3 ek. Dijoni mustár
1 db Jalapeño paprika (aprított)
1 tk.
1 tk. Fekete bors
3 tk. Worcestershire szósz
15 ml Olívaolaj
15 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a darált marhahúst a sóval, fekete borssal és Worcestershire szósszal.

    A Worcestershire szósz helyett használhatsz szójaszószt is, ha nincs otthon.

    2

    Formázz egy hatalmas húspogácsát, amely illeszkedik az óriás hamburgerzsemléhez.

    A húspogácsát egy kicsit laposabbra formázd, mert sütés közben össze fog menni.

    3

    Melegíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepes-magas hőmérsékletre, majd kend meg egy kevés olívaolajjal.

    A serpenyő vagy grill legyen forró, mielőtt a húst ráteszed, hogy szép kérget kapjon.

    4

    Süsd a húspogácsát oldalanként kb. 6-7 percig, amíg szép barnára pirul.

    A húspogácsát ne piszkáld sütés közben, csak akkor fordítsd meg, ha már szépen elválik a serpenyőtől.

    5

    A sütési idő utolsó percében helyezd rá a cheddar és provolone sajtszeleteket, majd hagyd ráolvadni.

    A sajtot akkor tedd rá, amikor a húspogácsa már majdnem kész, hogy a sajt szépen ráolvadjon, de ne égjen meg.

    6

    Egy másik serpenyőben süsd ropogósra a bacont, majd tedd félre.

    A bacont papírtörlőre tedd, hogy felszívja a felesleges zsírt.

    7

    Ugyanabban a serpenyőben süsd meg a tükörtojásokat, amíg a sárgája kissé folyós marad.

    A tükörtojásokat alacsony lángon süsd, hogy a sárgája ne főjön meg teljesen.

    8

    Vágd félbe az óriás hamburgerzsemlét, majd pirítsd meg a belső oldalát egy száraz serpenyőben vagy grillen.

    A zsemlét ne pirítsd túl, mert akkor kemény lesz.

    9

    Kend meg az alsó zsemle felét majonézzel, BBQ szósszal és dijoni mustárral, majd helyezd rá a salátalevelet.

    A szószokat ízlés szerint variálhatod.

    10

    Helyezd rá a sajtos húspogácsát, majd szórd meg a karamellizált hagymával.

    A karamellizált hagyma ne legyen túl édes, balanszírozd egy kevés balzsamecettel a végén.

    11

    Tedd rá a paradicsomkarikákat, uborkaszeleteket, aprított jalapeño paprikát és a ropogós bacont.

    A jalapeño paprika magjait távolítsd el, ha nem szereted annyira csípősen.

    12

    Helyezd a hamburger tetejére a tükörtojásokat, majd szórd meg reszelt mozzarellával.

    A tükörtojást óvatosan helyezd a hamburgerre, hogy ne folyjon ki a sárgája.

    13

    Helyezd rá a zsemle tetejét, majd szeleteld fel és tálald azonnal sült krumplival vagy friss salátával.

    A hamburgert éles késsel szeleteld fel, hogy ne essen szét.