Óriás taco gazdag töltelékkel

Óriás Taco

Az óriás taco Mexikó gasztronómiai hagyományaira épülő modern fogás, amely az utóbbi évtizedekben vált rendkívül népszerűvé szerte a világon. Eredetileg Mexikó utcáin árusították kis méretben, de az igazi taco-rajongók számára idővel megszületett az óriás változat is, amely egy egész étkezést is könnyen helyettesíthet. A tökéletes óriás taco titka a gazdag, szaftos marhahúsos töltelék, amelyet megfelelő fűszerezéssel, friss zöldségekkel és sajttal gazdagítanak. Képzeld el, ahogy a frissen pirított marhahús illata betölti a konyhát, miközben elkészíted ezt az ételt. Az óriás taco ideális választás baráti összejövetelekhez, hétvégi családi étkezésekhez vagy akár egy gyors vacsorához is. Variálhatod kedved szerint, például avokádóval, kukoricával vagy csípős jalapeño paprikával is feldobhatod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tortilla lap
500 g Darált marhahús
1 db Vöröshagyma
200 g Paradicsom
100 g Saláta
150 g Reszelt cheddar sajt
15 ml Olaj
1 tk.
0.5 tk. Őrölt bors
2 ek. Taco fűszerkeverék
150 ml Tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel finomra a vöröshagymát. Melegíts fel olajat egy serpenyőben közepes lángon, majd pirítsd üvegesre a hagymát.

    A finomra aprított hagyma egyenletesebben sül meg, és nem lesz túl domináns az íze.

    2

    Add hozzá a darált marhahúst a hagymához, keverd át, és süsd addig, amíg a hús szépen barnára pirul. Tipp: közben egy villával vagy fakanállal folyamatosan nyomkodd, hogy ne legyen csomós.

    A magasabb zsírtartalmú darált hús ízletesebb lesz, de sütés után érdemes leönteni a felesleges zsírt.

    3

    Fűszerezd a húst a taco fűszerkeverékkel, sóval és őrölt borssal. Alaposan keverd össze, és süsd további 5-6 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ha nincs taco fűszerkeveréked, használhatsz chiliport, köményt, paprikát, oregánót és fokhagymaport.

    4

    Közben mosd meg és vágd apró kockákra a paradicsomot, valamint csíkozd fel a salátát.

    A paradicsomot és a salátát tálalás előtt közvetlenül vágd fel, hogy friss maradjon.

    5

    Melegítsd meg a tortilla lapokat egy serpenyőben vagy mikróban 15-20 másodperc alatt. Ettől rugalmasak lesznek, és nem törnek meg töltés közben.

    A tortilla lapokat ne melegítsd túl, mert kiszáradnak és törékennyé válnak.

    6

    Helyezd a tortilla lapokat egy nagy tányérra, töltsd meg őket egyenletesen a pirított hússal, paradicsomkockákkal, csíkokra vágott salátával és reszelt cheddar sajttal.

    Ne töltsd túl a tortillát, mert nehéz lesz összehajtani, és a töltelék kihullhat.

    7

    Végül kanalazz rá tejfölt, hajtsd félbe vagy tekerd fel óvatosan, ügyelve, hogy a töltelék ne hulljon ki.

    A tejföl helyett használhatsz görög joghurtot is, ami kevésbé zsíros.

    8

    Tálald frissen elkészítve, ízlés szerint friss zöldségekkel vagy extra tejföllel. Tipp: Ha szereted csípősen, adj hozzá csiliszószt vagy jalapeño paprikát!

    A guacamole is nagyon jól illik a tacohoz.