Oshizushi jalapeñóval, friss lazaccal és zöldségekkel díszítve

Oshizushi jalapeñóval

Az Oshizushi a japán konyha egyik hagyományos ételének, a sushinak a különleges változata. Az Oshizushi leginkább a Japán Kansai régiójából származik, és a szó szoros értelemben \'nyomott sushi\'. A szokatlan, de ínycsiklandó jalapeño paprika és a friss lazac kombinációja egy új és izgalmas ízélményt kínál. A jalapeñó az ételnek egy enyhén csípős ízt ad, amely remekül harmonizál a sushival.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Sushi rizs
350 ml Víz
3 ek. Rizsecet
2 ek. Cukor
1 tk.
200 g Friss lazac filé
1 db Jalapeño paprika
2 lap Sushi alga
1 tk. Wasabi
3 ek. Szójaszósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sushi rizst öblítsd le alaposan, amíg a víz tiszta nem lesz. Ezután főzd a rizst vízben 15-20 percig, amíg megpuhul.

    A rizst gőzölheted is, hogy még ragadósabb legyen, de fontos, hogy ne főzd túl.

    2

    Miután a rizs elkészült, keverd össze a rizsecetet, cukrot és sót egy kis edényben, majd öntsd a rizsre. Hagyjuk kihűlni.

    A rizsecet, cukor és só keverékét a meleg rizshez kell adni, hogy gyorsan átjárja a szemeket.

    3

    A friss lazacot vágd vékony szeletekre, és készítsd elő a többi hozzávalót. A jalapeñót szeleteld fel vékony karikákra.

    A lazacnak frissnek kell lennie, ezért érdemes megbízható forrásból beszerezni.

    4

    A sushi alga lapokat helyezd el egy sima felületen. A kész rizst oszd el egyenletesen az algán, ügyelve arra, hogy a rizs ne túl vastag rétegben legyen.

    A rizst finoman kell felhelyezni, hogy ne nyomd össze túlzottan, mivel akkor nehezebb lesz megformálni.

    5

    A rizs tetejére helyezd el a szeletelt lazacot, majd a jalapeño paprikát is tedd a halak tetejére.

    A jalapeño ízét személyre szabhatod, ha kevesebbet használsz, ha nem szeretnéd túl erősnek.

    6

    Most jön az Oshizushi formázás: egy kicsi, lapos formában nyomd le az alapot, hogy egy sűrű, tömörített sushit kapj.

    Ha van Oshizushi formád, akkor használhatod, de ha nincs, egy egyszerű, lapos tárgy is megteszi.

    7

    Tálald az elkészült Oshizushit egy tálon, és ha szeretnéd, a tetejére egy kis wasabit is helyezhetsz.

    A wasabi friss és csípős ízt ad a sushihoz, de óvatosan adagold, mivel nagyon erős lehet.