Osso buco tálalva gremolatával és friss petrezselyemmel díszítve

Osso buco gremolatával

Az Osso Buco egy tradicionális olasz étel, amelyet Milanóban fedeztek fel, és azóta világszerte népszerűvé vált. Az étel az alacsony és lassú főzésnek köszönhetően rendkívül szaftos és gazdag ízű. A gremolata friss és citromos íze tökéletesen kiegészíti a hús gazdag aromáját, és emeli az ételt egy új szintre. Az Osso Buco az olasz konyha egyik legismertebb fogása, amely különösen a hideg hónapokban ideális választás.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 3 óra
Teljes 3 óra 20 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Marhahús (borjú lábszár)
200 ml Fehérbor
1 db Hagyma
1 db Sárgarépa
1 db Zellerszár
2 gerezd Fokhagyma
2 tk. Tömjén
2 ek. Parmezán sajt
1 db Citrom
1 gerezd Fokhagyma (gremolata)
1 csokor Petrezselyem
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahús (borjú lábszár) darabokat enyhén sózzuk, borsozzuk, majd egy nagyobb serpenyőben, olívaolajban minden oldalról szép aranybarnára pirítjuk.

    A hús darabokat egyenletesen pirítsd, hogy minden oldalán egyenletesen barnuljon.

    2

    Miután a hús megpirult, vegyük ki, és tegyük félre. Ugyanabban a serpenyőben adjunk hozzá apróra vágott hagymát, sárgarépát és zellerszárat, és pirítsuk 3-4 percig.

    A zöldségeket lassú tűzön pirítsd, hogy ne égjenek meg, és hogy a zöldségek levet engedjenek.

    3

    Adjuk hozzá a fokhagymát, tömjént és a fehérbort, és főzzük 5 percig, amíg a bor fele elpárolog.

    A fehérbor segít a hús aromáinak kioldásában, és gazdag ízt ad a mártásnak.

    4

    Tegyük vissza a húst a serpenyőbe, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Főzzük lassú tűzön 2-3 órán keresztül, amíg a hús teljesen megpuhul.

    A hús lassú főzése segít abban, hogy a húst szaftosra főzzük, és az ízek jól összeérjenek.

    5

    Miután a hús elkészült, készítsük el a gremolatát: reszeljük le a citrom héját, aprítsuk fel a petrezselymet és a fokhagymát, majd keverjük össze egy tálban.

    A gremolata friss és intenzív ízt ad a kész ételhez, de figyelj arra, hogy friss petrezselymet használj.

    6

    Tálalás előtt szórjuk meg a kész osso bucot a gremolata keverékkel és reszelt parmezán sajttal. Az ételt friss petrezselyemmel díszíthetjük.

    A gremolata citromos frissessége tökéletesen ellensúlyozza a gazdag hús ízét.