A borjúcsontokat alaposan sózd és borsozd meg, majd egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat.
A hús megfelelő fűszerezése már a kezdeteknél elengedhetetlen, hogy a végén ízes húsos pörköltet kapj.
A húsokat süsd meg minden oldalukon aranybarnára, majd vedd ki őket a serpenyőből, és tedd félre.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a húsok egyenletesen piruljanak.
A serpenyőbe adj hozzá még egy kis olívaolajat, és pirítsd meg a felaprított hagymát, sárgarépát, zellert és fokhagymát.
A zöldségek pirítása elősegíti az ízek gazdagodását és egy szép alapot ad a pörköltnek.
Amikor a zöldségek megpuhulnak, add hozzá a felaprított paradicsomot, és hagyd főni 5 percig.
A paradicsom a mártás színét és gazdag ízét adja, miközben egy kis frissességet biztosít.
Öntsd fel fehérborral, majd a húsleves alaplével, és tedd vissza a húst a serpenyőbe. Add hozzá a rozmaringot.
A fehérbor segít kiemelni a hús ízét és hozzáad egy finom savanykás réteget.
Főzd alacsony hőmérsékleten 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús teljesen megpuhul.
Ha a hús túl gyorsan puhul, csökkentsd a hőt, hogy ne főjön túl.
Miután a hús megpuhult, szórd meg kapribogyóval és friss petrezselyemmel. Tálald a főtt zöldségekkel és a szafttal.
A kapribogyó enyhén savanykás íze tökéletesen kiemeli a hús gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.