Osso buco kapribogyóval, friss petrezselyemmel és gazdag szafttal tálalva

Osso buco kapribogyóval

Az osso buco egy klasszikus olasz étel, amelyet hagyományosan borjúcsontból készítenek. A kapribogyós változat egy újabb csavar az ételen, mely a fűszerességet és az ízjegyek gazdagságát hozza. A borjúhús és a zöldségek tökéletesen egyesülnek, miközben a kapribogyó savanykás frissességet ad az ételhez. Az osso buco különleges alkalmakra vagy ünnepi étkezésekhez is tökéletes választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 15 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Borjúcsont
1 db Hagyma
2 db Sárgarépa
1 db Zeller
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
200 ml Fehérbor
500 ml Húsleves alaplé
3 ek. Kapribogyó
1 ág Friss rozmaring
1 csokor Friss petrezselyem
1 tk.
1 csipet Friss bors
3 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A borjúcsontokat alaposan sózd és borsozd meg, majd egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat.

    A hús megfelelő fűszerezése már a kezdeteknél elengedhetetlen, hogy a végén ízes húsos pörköltet kapj.

    2

    A húsokat süsd meg minden oldalukon aranybarnára, majd vedd ki őket a serpenyőből, és tedd félre.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a húsok egyenletesen piruljanak.

    3

    A serpenyőbe adj hozzá még egy kis olívaolajat, és pirítsd meg a felaprított hagymát, sárgarépát, zellert és fokhagymát.

    A zöldségek pirítása elősegíti az ízek gazdagodását és egy szép alapot ad a pörköltnek.

    4

    Amikor a zöldségek megpuhulnak, add hozzá a felaprított paradicsomot, és hagyd főni 5 percig.

    A paradicsom a mártás színét és gazdag ízét adja, miközben egy kis frissességet biztosít.

    5

    Öntsd fel fehérborral, majd a húsleves alaplével, és tedd vissza a húst a serpenyőbe. Add hozzá a rozmaringot.

    A fehérbor segít kiemelni a hús ízét és hozzáad egy finom savanykás réteget.

    6

    Főzd alacsony hőmérsékleten 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús teljesen megpuhul.

    Ha a hús túl gyorsan puhul, csökkentsd a hőt, hogy ne főjön túl.

    7

    Miután a hús megpuhult, szórd meg kapribogyóval és friss petrezselyemmel. Tálald a főtt zöldségekkel és a szafttal.

    A kapribogyó enyhén savanykás íze tökéletesen kiemeli a hús gazdag ízét.