A mogyorót pirítsd meg száraz serpenyőben közepes lángon 5-7 percig, amíg enyhén aranybarna színt kap. Ha már lehűlt, töröld le a héját, és darabold apróbb darabokra.
A mogyoró héját úgy távolíthatod el könnyedén, ha a megsült mogyorót egy konyharuhába tedd, és finoman dörzsölöd. Így a héj könnyen leválik.
Egy nagy tálban keverd össze a mogyoróvajat, a kondenzált tejet és a cukrot. Add hozzá a pirított mogyorót, és jól dolgozd össze a masszát.
A massza ne legyen túl folyós, ha szükséges, tegyél hozzá még egy kevés mogyoróvajat, hogy tömörebb legyen.
A kész masszát oszd el egy tálban egyenletesen, majd hagyd pihenni 30 percet a hűtőben, hogy megdermedjen és formázható legyen.
Ha szeretnél változatos formákat, használhatsz különböző mintájú szilikon formákat, hogy szép alakú paçocákat kapj.
Formázz kis golyókat vagy pici hengereket a masszából. Ezeket egy tálcára tedd, és tartsd a hűtőben addig, amíg meg nem szilárdulnak.
Ha nem akarsz golyókat formálni, a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire is nyújthatod, és utána felvághatod kis kockákra.
A kész paçocákat tálalhatod közvetlenül vagy ajándékba is adhatod egy szép kis dobozban, ideális uzsonnára, vagy bármely alkalomra.
A paçoca tökéletes ajándék lehet barátoknak, családnak. Egy szép dobozba csomagolva különleges és finom meglepetés.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.