Pakora hagymával, frissen tálalva, ropogós és fűszeres

Pakora hagymával

A pakora egy tradicionális indiai étel, amelyet különféle zöldségekkel vagy húsokkal készítenek. A hagymás pakora a legismertebb változata, amely ropogós, fűszeres tésztába burkolva kerül a forró olajba. Az étel rendkívül népszerű utcai ételként Indiában, és könnyen elkészíthető otthon is. A fűszeres ízek és a ropogós textúra teszi ezt az ételt igazi kedvenccé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Hagyma
150 g Csicseriborsó liszt
100 ml Víz
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gyömbér
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander
0.5 tk. Kurkumapor
1 tk.
0.5 tk. Pirospaprika
500 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymákat hámozd meg, és szeleteld vékony karikákra. Egy tálba tedd bele, és egy csipet sóval hagyd pihenni 10 percig, hogy kiengedje a felesleges nedvességet.

    Ha a hagymák túl vizesek, a pakora nem lesz ropogós, ezért fontos, hogy jól kinyomkodd a nedvességet belőlük.

    2

    A csicseriborsó lisztet tedd egy nagy tálba, majd add hozzá a fokhagymát, gyömbért, köményt, koriandert, kurkumát, pirospaprikát és sót. Keverd jól össze.

    A csicseriborsó liszt helyett használhatsz más lisztet, de az autentikus íz érdekében a csicseriborsó liszt a legjobb választás.

    3

    Fokozatosan önts hozzá annyi vizet, hogy sűrű, de könnyen formálható tésztát kapj.

    Ha túl híg lesz a tészta, adj hozzá még csicseriborsó lisztet, hogy megfelelő állagot kapjon.

    4

    A hagymákat add hozzá a tésztához, és keverd jól össze, hogy minden egyes hagyma darabját beborítsa a fűszeres tészta.

    Ne keverd túl erősen, mert a hagymák összetörhetnek, és a pakora nem lesz olyan ropogós.

    5

    Egy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olajat közepes lángon. Amikor az olaj elérte a megfelelő hőmérsékletet, adagolj bele evőkanálnyi hagymás tésztát, és süsd aranybarnára, kb. 5-6 percig.

    A megfelelő hőmérsékletet úgy ellenőrizheted, hogy egy kis darab tésztát dobunk az olajba. Ha azonnal pezsegni kezd, akkor megfelelő a hőmérséklet.

    6

    Miután megsültek, szedd ki őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

    A pakorák tökéletesen ropogósak lesznek, ha az olaj nem túl forró, és ha a felesleges olajat jól leitatjuk róluk.

    7

    Tálald a pakorákat frissen, egy kis friss korianderrel díszítve, és élvezd a ropogós, fűszeres falatokat.