A kukoricát hámozd meg, és a szemeket vágd le a csontról. A kukoricaszemeket turmixold le egy kevés vízzel, hogy sűrű masszát kapj.
A kukorica masszát egy aprítóval is pürésítheted, hogy minél finomabb textúrát kapj.
A carne seca-t áztasd be meleg vízbe 1-2 órára, hogy felpuhuljon. Miután megpuhult, vágd apró darabokra.
A szárított húst először mindig áztasd be, hogy könnyen feldolgozható legyen.
A fokhagymát és a hagymát apróra vágd, majd pirítsd meg az olajon egy serpenyőben. Add hozzá az apróra vágott carne seca-t, és pirítsd tovább 5-7 percig.
A hús ízét fokozhatod, ha először megpirítod a fokhagymát és hagymát, mielőtt hozzáadod a húst.
Keverd össze a kukorica masszát a húsos keverékkel, és sózd, borsozd ízlés szerint. Tedd félre, hogy hűljön le egy kicsit.
Ha túl sűrű lenne a keverék, adj hozzá egy kis vizet vagy tejfölt, hogy lágyabb állagot kapj.
A keveréket formázd kis csomagokká, és tedd egy nagy lábasba forró vízbe. Főzd 30-40 percig, amíg a kukorica massza átsül és megpuhul.
A csomagok alján tehetsz egy kis olajat, hogy ne ragadjanak le a főzés közben.
Amikor kész, tálald a pamonha-t korianderrel megszórva, és egy kis tejföllel, ha szeretnéd.
A koriander frissessége és a tejföl krémessége remekül illik a fűszeres, sós húshoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.