Pamonha com carne seca, fűszeres szárított húsos kukorica csomagok

Pamonha com carne seca

A pamonha com carne seca egy hagyományos brazil étel, amelyet gyakran készítenek ünnepekkor és családi összejöveteleken. A pamonha, a kukorica alapú étel, különleges ízvilágot kap a szárított hús, a fokhagyma és a hagyma fűszereivel. A szárított hús és a kukorica kombinációja gazdag, ízletes és tápláló, miközben a koriander frissessége és a tejföl lágyítása kiemeli az étel ízét.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Friss kukorica
300 g Carne seca (szárított hús)
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
100 g Tejföl
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 ek. Szezámmag
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricát hámozd meg, és a szemeket vágd le a csontról. A kukoricaszemeket turmixold le egy kevés vízzel, hogy sűrű masszát kapj.

    A kukorica masszát egy aprítóval is pürésítheted, hogy minél finomabb textúrát kapj.

    2

    A carne seca-t áztasd be meleg vízbe 1-2 órára, hogy felpuhuljon. Miután megpuhult, vágd apró darabokra.

    A szárított húst először mindig áztasd be, hogy könnyen feldolgozható legyen.

    3

    A fokhagymát és a hagymát apróra vágd, majd pirítsd meg az olajon egy serpenyőben. Add hozzá az apróra vágott carne seca-t, és pirítsd tovább 5-7 percig.

    A hús ízét fokozhatod, ha először megpirítod a fokhagymát és hagymát, mielőtt hozzáadod a húst.

    4

    Keverd össze a kukorica masszát a húsos keverékkel, és sózd, borsozd ízlés szerint. Tedd félre, hogy hűljön le egy kicsit.

    Ha túl sűrű lenne a keverék, adj hozzá egy kis vizet vagy tejfölt, hogy lágyabb állagot kapj.

    5

    A keveréket formázd kis csomagokká, és tedd egy nagy lábasba forró vízbe. Főzd 30-40 percig, amíg a kukorica massza átsül és megpuhul.

    A csomagok alján tehetsz egy kis olajat, hogy ne ragadjanak le a főzés közben.

    6

    Amikor kész, tálald a pamonha-t korianderrel megszórva, és egy kis tejföllel, ha szeretnéd.

    A koriander frissessége és a tejföl krémessége remekül illik a fűszeres, sós húshoz.