Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, a cukrot és az élesztőt, majd hagyd állni 10 percig, amíg az élesztő felfut.
A víz hőmérséklete nagyon fontos, ha túl meleg, elpusztítja az élesztőt, ha túl hideg, nem aktiválja.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót.
Érdemes a lisztet átszitálni, hogy levegősebb legyen, így a kenyér könnyebb és puhább lesz.
Öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olajat, majd gyúrd össze egy puha, rugalmas tésztává.
A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és nem ragad.
Takard le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át, amíg duplájára nő.
A kelesztéshez keress egy meleg, huzatmentes helyet.
Borítsd ki a tésztát lisztezett felületre, és oszd 12 egyenlő részre.
A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.
Formázz kis golyókat a tésztából, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé.
Hagyj elegendő helyet a golyók között, mert sütés közben még nőnek.
Hagyd pihenni további 30 percig.
Ez a pihenési idő segít a tésztának még lazábbá válni.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, majd süsd a pampushkykat 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.
Figyeld a sütést, mert a sütési idő sütőtől függően változhat.
Közben készítsd el a fokhagymás öntetet: aprítsd fel a fokhagymát és a petrezselymet, majd keverd össze vízzel és egy kevés olajjal.
A fokhagymás öntethez használj friss petrezselymet a legjobb íz érdekében.
A forró kenyereket kend meg a fokhagymás öntettel, és hagyd kicsit pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
A fokhagymás öntet azonnal beszívódik a forró kenyérbe, így az ízek jobban érvényesülnek.
Tálald frissen, önmagában vagy borscs leves mellé.
A legfinomabb, ha még melegen fogyasztod, amikor a fokhagymás íz a legintenzívebb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.