Pan con chicharrón fokhagymás szósszal, ropogós sertéshússal és friss salátával

Pan con chicharrón fokhagymás szósszal

A Pan con Chicharrón egy tradicionális latin-amerikai étel, amelyet általában reggelire vagy gyors étkezésként fogyasztanak. A chicharrón, vagyis ropogós sertéshús, az étel alapja, amit fokhagymás szósszal és friss salátával tálalnak. A fokhagymás szósz különleges ízt ad az ételnek, miközben a ropogós hús és a friss kenyér tökéletes kombinációt alkot. Ez az étel egy igazi latin-amerikai klasszikus, amely minden falatjában egyedi ízeket kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús (chicharrónhoz)
4 szelet Kenyér (fehér vagy ciabatta)
4 gerezd Fokhagyma
1 tk. Fűszerek (kömény, bors, só)
1 ek. Friss citromlé
3 ek. Olaj
1 csokor Friss koriander
1 csokor Friss saláta
1 db Friss paradicsom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst vágd kisebb darabokra, és sózd, borsozd meg. Fűszerezd köménnyel, és egy serpenyőben forró olajon süsd meg, amíg ropogós és aranybarna lesz.

    A sertéshúsnak elég ropogósnak kell lennie, hogy a chicharrón igazi élmény legyen.

    2

    A fokhagymát hámozd meg, majd apróra vágd vagy préseld, és készíts belőle egy fokhagymás szószt. Ehhez keverd a fokhagymát olajjal, citromlével, sóval és borssal.

    A fokhagymás szósz ne legyen túl híg, hogy a kenyérre kenve ne ázzon át túlságosan.

    3

    A kenyérszeleteket pirítsd meg enyhén, hogy ropogósak legyenek, de még puha belsővel.

    A kenyér pirítását végezheted serpenyőben is, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

    4

    A megsült chicharrónt tedd a pirított kenyérre, majd kend meg a fokhagymás szósszal.

    Az édes és savanyú fokhagymás szósz tökéletesen harmonizál a ropogós sertéshússal.

    5

    Tálald friss salátával, paradicsommal és korianderrel díszítve.

    A saláta frissessége segít ellensúlyozni a hús gazdag ízét, így tökéletes kiegészítője az ételnek.