Pan con chicharrón ropogós kenyérrel, sertéshússal és korianderrel

Pan con chicharrón ropogós kenyérrel

A Pan con Chicharrón, amely egy hagyományos jamaikai étel, a sziget konyhájának egyik alapdarabja. A sertéshús és a ropogós bőr kombinációja, a friss lime és koriander, mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy egyszerű, de ínycsiklandó ételt alkossunk. A kenyér helyett tradicionálisan gyakran kukoricás lepényt használják, de a ropogós baguette is remekül illik hozzá. Az étel a családi ünnepeken és baráti összejöveteleken gyakori választás, hiszen könnyen elkészíthető és mindenki szereti.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Pork belly
1 db Baguette bread
1 db Lime
1 ág Koriander
100 g Sült hagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshasát alaposan sózd és borsozd, majd egy serpenyőben közepes lángon süsd meg mindkét oldalát, amíg szép ropogósra pirul. A hús akkor lesz kész, ha az egész bőre ropogós és aranybarna.

    A hús bőre akkor lesz igazán ropogós, ha a bőrt egy kicsit bevágod, hogy a zsiradék könnyebben kiolvadjon.

    2

    Amíg a hús sül, készítsd el a kenyeret. A baguettet szeleteld fel, majd süsd meg egy serpenyőben, hogy ropogós legyen.

    A kenyér akkor lesz igazán ropogós, ha egy kis vajjal vagy olajjal kenjük meg a felületét, mielőtt megpirítjuk.

    3

    A sült húsról vágd le a ropogós bőrt és a hús többi részét szeleteld fel vékony csíkokra. A hús és a bőr kombinációja adja meg a karakteres ízt.

    Ha nem szereted a túlságosan zsíros részeket, válaszd a soványabb húsrészeket, de a bőr ropogóssága elengedhetetlen a klasszikus ízhez.

    4

    A sült hagymát tedd a kenyeret pirítva, majd halmozd rá a hús csíkokat és a ropogós bőrt. Nyomj rá lime levet és szórd meg korianderrel.

    A lime leve frissítő ízt ad az ételnek, a koriander pedig friss zöldes aromát. Ha nem szereted a koriandert, petrezselyemmel is helyettesítheted.

    5

    Tálald az ételt, és élvezd a ropogós kenyér, a szaftos hús és a friss ízek kombinációját!

    Ez az étel remekül illik egy hideg sör mellé, és ideális választás bulikra vagy baráti összejövetelekre.