Kezdd a tamarindos víz elkészítésével. A tamarind pasztát keverd össze a cukorral, fekete sóval, és cumin porral. Öntsd hozzá a sós vizet, és keverd addig, amíg a cukor feloldódik.
Ha a tamarindos víz túl sűrű, adhatunk hozzá még egy kis sós vizet, hogy folyékonyabb legyen.
A friss korianderleveleket és a menta leveleket apróra vágd. A citromlét is facsard bele a keverékbe.
A citromlé frissességet ad az italnak, és a menta és koriander egy különleges ízvilágot biztosít.
Miután minden összetevőt jól összekevertél, pihenni hagyhatod a vízet egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.
Ez a pihenés segíti, hogy az ital gazdagabb ízű legyen, és a fűszerek jobban átjárják a vízet.
A purikat (kis lepényeket) készítsd el, és amikor készen vannak, óvatosan pukkantsd ki a közepüket, hogy helyet készíts a töltelékhez.
A puriknak teljesen ropogósnak kell lenniük, hogy a víz ne szívódjon fel bennük túl gyorsan.
Minden puriba önts egy kis adag tamarindos édes vizet, majd szórd meg a vágott korianderrel és mentával.
A tamarindos víz adja az igazi frissítő ízt, de a koriander és menta minden falatban egy extra ízt biztosít.
Tálald a kész Pani purit azonnal, és élvezd ezt az ínycsiklandó, frissítő indiai utcai ételt.
A Pani puri tökéletes snackként szolgál, és a friss víz biztosítja, hogy az ízek összeérjenek egy falatnyi élvezetet biztosítva.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.