Panini sajttal, ropogós kenyérrel és olvadó sajttal

Panini sajttal

A panini egy tradicionális olasz szendvics, amelyet különféle feltétekkel készítenek. Az olaszok nagy mesterei a szendvicseknek, és a panini az egyik legismertebb változata. Eredetileg a friss, ropogós kenyérszeletek közé tettek sonkát, sajtot, zöldségeket, és az egészet grillezték. A sajtos panini egyszerű és gyors étel, amit könnyen elkészíthetünk reggelire vagy ebédre. A sajtok, mint a mozzarella és a cheddar, különleges ízt adnak a panininek, miközben a grillezés során szép ropogósra sülnek.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 8 perc
Teljes 13 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 szelet Fehér kenyér
100 g Mozzarella sajt
100 g Chedar sajt
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyérszeleteket helyezd egy tiszta felületre, majd mindkét szeletet kend meg olívaolajjal.

    Az olívaolajjal való megkenés segít, hogy a kenyér ropogós legyen a sütés során.

    2

    Helyezd el a mozzarella és cheddar sajtot egy-egy kenyérszeletre.

    A sajtokat vékonyra szeleteld, hogy jól megolvadjanak a sütés közben.

    3

    A másik szelet kenyeret helyezd rá, és enyhén nyomd le a paninit, hogy a sajt szépen megolvadjon.

    A sajt olvadása érdekében a paninit ne nyomd túl erősen, csak egy kicsit.

    4

    Süsd a paninit egy előmelegített grill serpenyőben, mindkét oldalán 3-4 percig, amíg a kenyér aranybarna és ropogós lesz, a sajt pedig megolvad.

    Ha nincs grill serpenyőd, használj egy hagyományos serpenyőt és egy nehezebb serpenyőt, hogy lenyomd a paninit.

    5

    Miután a panini elkészült, tálald melegen, ízlés szerint borsot és sót szórva a tetejére.

    Tálald a paninit azonnal, hogy a sajt még folyós és krémes legyen.