Panini tojással, grillezve, aranybarna kenyérrel

Panini tojással

A panini egy klasszikus olasz étel, amelyet számos különböző feltéttel, például tojással, sajttal és zöldségekkel készítenek. A tojásos panini egy egyszerű, de ínycsiklandó változat, amely tökéletes reggelire vagy vacsorára. A frissen sült tojás és a ropogós kenyér kombinációja igazán finom ízt ad a panininek, miközben könnyed és gyors ételt biztosít. A panini gyorsan elkészíthető és mindenki számára tökéletes választás.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 8 perc
Teljes 13 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 szelet Fehér kenyér
2 db Tojás
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyérszeleteket helyezd egy tiszta felületre, majd mindkét szeletet kend meg olívaolajjal.

    Az olívaolaj segít abban, hogy a kenyér ropogós legyen sütés közben.

    2

    A tojásokat verd fel, sózd, borsozd, majd egy serpenyőben süsd őket tükörtojásként, amíg a sárgája még lágy marad.

    A tojásokat ne süsd túl, hogy a sárgája folyós maradjon, és jól illeszkedjen a paninibe.

    3

    Helyezd a megsült tojást a kenyér egyik szeletére.

    A tojásokat ne vágd túl apróra, hogy megőrizzék a textúrájukat a paniniben.

    4

    Tedd a másik szelet kenyeret a tetejére, és enyhén nyomd le a paninit, hogy a tojás és a kenyér összetapadjon.

    Ha szeretnél extra ízt, egy kevés extra sót és borsot is szórhatsz a tojásra.

    5

    Süsd a paninit egy előmelegített grill serpenyőben 3-4 percig, mindkét oldalát pirítva, amíg a kenyér aranybarna és ropogós lesz, a tojás pedig megmarad benne.

    Ha nincs grill serpenyőd, használj egy hagyományos serpenyőt és nyomd le egy másik nehezebb serpenyővel.

    6

    Miután elkészült, tálald melegen.

    A paninit azonnal tálald, hogy a tojás és a kenyér még friss és ropogós maradjon.