Papaya ka Halwa gazdag fűszeres ízekkel, pörkölt dióval és rózsavízzel.

Papaya ka Halwa

A Papaya ka Halwa a hagyományos indiai édességek közé tartozik, amelyet papayából, tejből és gazdag fűszerekkel készítenek. Az étel különlegessége, hogy a papaya édes ízét kiemelik a fűszerek, míg a pörkölt dió ropogós textúrát ad a halwának. A rózsavíz hozzáadásával egy különleges illatot is adunk az ételhez. Az édesség ideális választás ünnepi alkalmakkor.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Papaya
150 g Cukor
250 ml Tej
4 ek. Ghee (tisztított vaj)
2 db Zöld kardamom
1 rúd Fahéj
50 g Pörkölt dió
1 ek. Rózsavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A papayát hámozd meg, vágd apró darabokra, és egy serpenyőben kezd el főzni ghee felében közepes lángon, amíg megpuhul.

    A papaya gyorsan megpuhul, így ne hagyd túl sokáig a tűzön.

    2

    Miután a papaya megpuhult, add hozzá a cukrot és a kardamomot. Keverd össze alaposan, amíg a cukor fel nem oldódik.

    A kardamom frissítő ízt ad, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl erős.

    3

    Add hozzá a tejet, és folytasd a keverést, amíg a tej teljesen el nem párolog, és a halwa sűrűsödik.

    Ha túl sűrű lesz, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen keverhető maradjon.

    4

    Amikor a halwa eléri a kívánt állagot, add hozzá a maradék gheet, és keverd tovább, hogy gazdagabb textúrát kapjon.

    A ghee gazdagabbá teszi a halwát, és sima textúrát ad neki.

    5

    Szórd meg a pörkölt dióval, és adj hozzá egy kis rózsavizet, hogy különleges illatot adjon a halwának.

    A pörkölt dió ropogós textúrát ad, míg a rózsavíz friss illatot ad az ételnek.