A papayát hámozd meg, vágd apró darabokra, és egy serpenyőben kezd el főzni ghee felében közepes lángon, amíg megpuhul.
A papaya gyorsan megpuhul, így ne hagyd túl sokáig a tűzön.
Miután a papaya megpuhult, add hozzá a cukrot és a kardamomot. Keverd össze alaposan, amíg a cukor fel nem oldódik.
A kardamom frissítő ízt ad, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl erős.
Add hozzá a tejet, és folytasd a keverést, amíg a tej teljesen el nem párolog, és a halwa sűrűsödik.
Ha túl sűrű lesz, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen keverhető maradjon.
Amikor a halwa eléri a kívánt állagot, add hozzá a maradék gheet, és keverd tovább, hogy gazdagabb textúrát kapjon.
A ghee gazdagabbá teszi a halwát, és sima textúrát ad neki.
Szórd meg a pörkölt dióval, és adj hozzá egy kis rózsavizet, hogy különleges illatot adjon a halwának.
A pörkölt dió ropogós textúrát ad, míg a rózsavíz friss illatot ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.