Mosd meg alaposan a paradicsomokat, majd kockázd fel őket kis darabokra. Ezzel biztosítod, hogy a wrap belseje lédús és ízletes legyen. TIPP: ha túl lédús a paradicsom, kicsit csepegtesd le, hogy ne áztassa el a tortillát.
A paradicsom magjait is eltávolíthatod, hogy még kevésbé legyen vizes a töltelék.
Hámozd meg és szeleteld fel vékonyra a lilahagymát, a fokhagymát pedig aprítsd fel. Ezután hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon.
A lilahagymát szeletelés után áztasd hideg vízbe pár percre, hogy enyhébb legyen az íze.
Add hozzá a lilahagymát a serpenyőhöz, és párold 3-4 percig, amíg üveges nem lesz. Ezután add hozzá a fokhagymát is, és pirítsd további 1 percig. Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz!
A fokhagymát a vége felé add hozzá, mert hamar megég. Ha túl gyorsan pirul, vedd lejjebb a lángot.
Tedd bele a felkockázott paradicsomot a serpenyőbe, majd sózd és borsozd. Főzd az egészet 6-8 percig, míg kissé besűrűsödik. A cél egy szaftos, de nem túl nedves töltelék.
Ízlés szerint adhatsz hozzá egy csipet cukrot, ami kiemeli a paradicsom édességét és ellensúlyozza a savasságát.
Amíg a paradicsomos ragu hűl, reszeld le vagy tépd kisebb darabokra a mozzarella sajtot, és készítsd elő a friss bazsalikomleveleket. Ne használj túl sok sajtot, hogy ne dominálja el az ízeket.
Ha nincs friss bazsalikom, szárított bazsalikommal is helyettesítheted, de a friss aromája sokkal intenzívebb.
Melegítsd meg a tortilla lapokat egy száraz serpenyőben vagy mikróban, hogy könnyebben hajlíthatók legyenek, így nem repednek meg a hajtogatásnál.
A tortillát ne melegítsd túl, mert kiszáradhat és törékennyé válhat. Csak annyira melegítsd, hogy rugalmas legyen.
Töltsd meg a tortilla közepét a paradicsomos keverékkel, szórd meg mozzarellával, majd tegyél rá pár bazsalikomlevelet. Ezután hajtsd be a két oldalát, majd tekerd fel alulról felfelé.
A tölteléket ne halmozd túl a tortillába, mert nehéz lesz feltekerni és kifolyhat a végeiből.
Ha szeretnéd, pirítsd meg a betöltött wrapet mindkét oldalán egy serpenyőben 1-1 percig, hogy kívül ropogós legyen, belül pedig olvadt sajt várjon. Ez fokozza az élményt és az állagot!
Pirításkor használj egy kevés olajat vagy vajat, hogy a wrap szép aranybarna színt kapjon és ne ragadjon le.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.