Paradicsomos wrap friss bazsalikommal és mozzarellával töltve

Paradicsomos Wrap

Képzeld el, ahogy a friss paradicsom illata betölti a konyhát, miközben lassan összefő a fokhagymás hagymával – ez a Paradicsomos Wrap igazi otthonos érzést hoz az asztalra. Ez az étel tökéletes választás, ha gyors, mégis laktató vegetáriánus fogásra vágysz, legyen szó munka utáni vacsoráról vagy könnyű ebédről. A wrap eredete az amerikai és mexikói konyha keveredéséhez vezethető vissza, a 80-as évek gyorséttermi forradalma idején vált népszerűvé, majd a gasztronómiában hamarosan a könnyű, egészséges étkezés szimbóluma lett. A siker titka a friss alapanyagokban és a harmonikus ízekben rejlik – például a mozzarella és paradicsom klasszikus párosában, amit a bazsalikom koronáz meg. Ha szeretnéd még pikánsabbá tenni, próbálj meg egy kevés balzsamecetes redukciót csepegtetni a töltelékbe.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
740 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tortilla lap
300 g Paradicsom
1 db Lilahagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
5 db Friss bazsalikom
100 g Mozzarella sajt
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg alaposan a paradicsomokat, majd kockázd fel őket kis darabokra. Ezzel biztosítod, hogy a wrap belseje lédús és ízletes legyen. TIPP: ha túl lédús a paradicsom, kicsit csepegtesd le, hogy ne áztassa el a tortillát.

    A paradicsom magjait is eltávolíthatod, hogy még kevésbé legyen vizes a töltelék.

    2

    Hámozd meg és szeleteld fel vékonyra a lilahagymát, a fokhagymát pedig aprítsd fel. Ezután hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon.

    A lilahagymát szeletelés után áztasd hideg vízbe pár percre, hogy enyhébb legyen az íze.

    3

    Add hozzá a lilahagymát a serpenyőhöz, és párold 3-4 percig, amíg üveges nem lesz. Ezután add hozzá a fokhagymát is, és pirítsd további 1 percig. Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz!

    A fokhagymát a vége felé add hozzá, mert hamar megég. Ha túl gyorsan pirul, vedd lejjebb a lángot.

    4

    Tedd bele a felkockázott paradicsomot a serpenyőbe, majd sózd és borsozd. Főzd az egészet 6-8 percig, míg kissé besűrűsödik. A cél egy szaftos, de nem túl nedves töltelék.

    Ízlés szerint adhatsz hozzá egy csipet cukrot, ami kiemeli a paradicsom édességét és ellensúlyozza a savasságát.

    5

    Amíg a paradicsomos ragu hűl, reszeld le vagy tépd kisebb darabokra a mozzarella sajtot, és készítsd elő a friss bazsalikomleveleket. Ne használj túl sok sajtot, hogy ne dominálja el az ízeket.

    Ha nincs friss bazsalikom, szárított bazsalikommal is helyettesítheted, de a friss aromája sokkal intenzívebb.

    6

    Melegítsd meg a tortilla lapokat egy száraz serpenyőben vagy mikróban, hogy könnyebben hajlíthatók legyenek, így nem repednek meg a hajtogatásnál.

    A tortillát ne melegítsd túl, mert kiszáradhat és törékennyé válhat. Csak annyira melegítsd, hogy rugalmas legyen.

    7

    Töltsd meg a tortilla közepét a paradicsomos keverékkel, szórd meg mozzarellával, majd tegyél rá pár bazsalikomlevelet. Ezután hajtsd be a két oldalát, majd tekerd fel alulról felfelé.

    A tölteléket ne halmozd túl a tortillába, mert nehéz lesz feltekerni és kifolyhat a végeiből.

    8

    Ha szeretnéd, pirítsd meg a betöltött wrapet mindkét oldalán egy serpenyőben 1-1 percig, hogy kívül ropogós legyen, belül pedig olvadt sajt várjon. Ez fokozza az élményt és az állagot!

    Pirításkor használj egy kevés olajat vagy vajat, hogy a wrap szép aranybarna színt kapjon és ne ragadjon le.