Parmigiana caciocavallo sajttal, paradicsommal és padlizsánnal

Parmigiana caciocavallo sajttal

A Parmigiana egy klasszikus olasz étel, amely padlizsánból készül, és gazdag paradicsomszósszal, sajttal van rétegezve. Az étel egyik legfontosabb összetevője a caciocavallo sajt, amely lágy és krémes, és tökéletesen olvad a padlizsánon. Ez a változat az olasz konyha autentikus ízét hozza el, miközben egyedülálló karaktert ad a hagyományos receptnek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
200 g Caciocavallo sajt
50 g Parmezán sajt
400 g Paradicsom püré
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Bazsalikom
3 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors
100 g Búzaliszt
2 db Tojás
150 g Zsemlemorzsa
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat hámozd meg, majd vágd fel körülbelül 1 cm vastag szeletekre. Sózd meg őket, és hagyd állni 15-20 percig, hogy kiengedjék a felesleges vizet.

    A padlizsánok felesleges vizet engednek ki, ami segít, hogy sütés közben ne legyenek túl vizesek.

    2

    A fokhagymát vágd apróra, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta a fokhagymát, hogy kiadja az ízét.

    A fokhagyma gyorsan megpirul, ezért folyamatosan keverd, hogy ne égjen meg.

    3

    Add hozzá a paradicsom pürét, egy csipet sót, fekete borsot, és egy marék friss bazsalikomot. Főzd 10-15 percig, amíg sűrűsödik.

    A friss bazsalikom a legjobb, de ha nem találsz frisset, használhatsz szárított bazsalikomot is.

    4

    A padlizsán szeleteket forgatsd meg lisztben, majd tojásban, végül zsemlemorzsában. Sütés előtt győződj meg róla, hogy jól bevonódott minden oldalán.

    A liszt, tojás és zsemlemorzsa rétegezése segít, hogy a padlizsán szeletek ropogósak legyenek sütés után.

    5

    Egy serpenyőben forrósíts fel elegendő olajat, és süsd a padlizsán szeleteket mindkét oldalukon, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.

    A padlizsánt ne tedd túl sűrűn a serpenyőbe, hogy mindegyik szelet szép aranybarna legyen.

    6

    A kész padlizsán szeleteket helyezd egy tepsibe. Minden szelet tetejére tegyél egy szelet caciocavallo sajtot, majd öntsd rá a paradicsomszószt.

    A caciocavallo sajt egy lágy, krémes sajt, amely szépen megolvad és jól illik a padlizsánhoz.

    7

    A tetejére szórj parmezán sajtot, és süsd 10-15 percig 180°C-os előmelegített sütőben, amíg a sajt megolvad és enyhén megpirul.

    A parmezán sajttól még ínycsiklandóbb és gazdagabb ízű lesz a fogás.

    8

    Tálald melegen, egy kis friss bazsalikommal díszítve.

    Ez a fogás tökéletes egy kiadós vacsorához, egy szelet friss kenyérrel.