A padlizsánokat hámozd meg, majd vágd fel körülbelül 1 cm vastag szeletekre. Sózd meg őket, és hagyd állni 15-20 percig, hogy kiengedjék a felesleges vizet.
A padlizsánok felesleges vizet engednek ki, ami segít, hogy sütés közben ne legyenek túl vizesek.
A fokhagymát vágd apróra, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta a fokhagymát, hogy kiadja az ízét.
A fokhagyma gyorsan megpirul, ezért folyamatosan keverd, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a paradicsom pürét, egy csipet sót, fekete borsot, és egy marék friss bazsalikomot. Főzd 10-15 percig, amíg sűrűsödik.
A friss bazsalikom a legjobb, de ha nem találsz frisset, használhatsz szárított bazsalikomot is.
A padlizsán szeleteket forgatsd meg lisztben, majd tojásban, végül zsemlemorzsában. Sütés előtt győződj meg róla, hogy jól bevonódott minden oldalán.
A liszt, tojás és zsemlemorzsa rétegezése segít, hogy a padlizsán szeletek ropogósak legyenek sütés után.
Egy serpenyőben forrósíts fel elegendő olajat, és süsd a padlizsán szeleteket mindkét oldalukon, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.
A padlizsánt ne tedd túl sűrűn a serpenyőbe, hogy mindegyik szelet szép aranybarna legyen.
A kész padlizsán szeleteket helyezd egy tepsibe. Minden szelet tetejére tegyél egy szelet caciocavallo sajtot, majd öntsd rá a paradicsomszószt.
A caciocavallo sajt egy lágy, krémes sajt, amely szépen megolvad és jól illik a padlizsánhoz.
A tetejére szórj parmezán sajtot, és süsd 10-15 percig 180°C-os előmelegített sütőben, amíg a sajt megolvad és enyhén megpirul.
A parmezán sajttól még ínycsiklandóbb és gazdagabb ízű lesz a fogás.
Tálald melegen, egy kis friss bazsalikommal díszítve.
Ez a fogás tökéletes egy kiadós vacsorához, egy szelet friss kenyérrel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.