Párolt zöldségek curryvel, kókusztejes étel fűszerekkel

Párolt zöldség curryvel

A párolt zöldségek curryvel egy klasszikus indiai étel, amely különféle zöldségekkel és fűszerekkel készül. A curry ízét a kókusztej gazdagítja, amely egy krémes alapot biztosít a zöldségek számára. Ez az étel tökéletes választás vegetáriánusoknak és azoknak, akik szeretik a fűszeres ételeket.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Karfiol
2 db Sárgarépa
150 g Zöldbab
2 db Krumpli
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
200 ml Kókusztej
2 ek. Kókuszolaj
2 ek. Curry por
1 tk. Kömény
1 csipet
1 csipet Bors
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket (karfiol, sárgarépa, zöldbab, krumpli) vágjuk kisebb darabokra, hogy egyenletesen párolódjanak.

    A zöldségek egyenletes méretűre vágása segíti a gyors és egyenletes párolódást.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsük fel a kókuszolajat. Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, fokhagymát és gyömbért, majd pirítsuk meg őket, amíg illatosak nem lesznek.

    A gyömbér és fokhagyma friss ízt ad, a hagyma pedig édesebb ízt biztosít a currynek.

    3

    Adjuk hozzá a curryport és a köményt, majd pirítsuk 1-2 percig, hogy a fűszerek kiengedjék az aromáikat.

    A fűszerek pirítása segít fokozni az ízeket, és egy gazdagabb curry alapot biztosít.

    4

    Öntsük hozzá a kókusztejet, majd alaposan keverjük el. Add hozzá a felvágott zöldségeket, és keverjük össze.

    A kókusztej krémes alapot ad a currynek, és harmonizál a fűszerekkel.

    5

    Fedd le a serpenyőt, és pároljuk a zöldségeket alacsony lángon 15-20 percig, amíg megpuhulnak.

    A párolás segít megőrizni a zöldségek tápanyagtartalmát és friss ízét.

    6

    Miután a zöldségek megpuhultak, ízesítsük sóval és borssal, majd szórjuk meg friss korianderrel.

    A koriander friss, citrusos ízt ad, amely remekül illik a fűszeres curryhez.

    7

    Tálaljuk melegen, rizzsel vagy naan kenyérrel.

    A curry tökéletesen illik rizshez vagy meleg naan kenyérhez, így gazdagabb ételt készíthetünk.