A zöldségeket (karfiol, sárgarépa, zöldbab, krumpli) vágjuk kisebb darabokra, hogy egyenletesen párolódjanak.
A zöldségek egyenletes méretűre vágása segíti a gyors és egyenletes párolódást.
Egy nagy serpenyőben melegítsük fel a kókuszolajat. Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, fokhagymát és gyömbért, majd pirítsuk meg őket, amíg illatosak nem lesznek.
A gyömbér és fokhagyma friss ízt ad, a hagyma pedig édesebb ízt biztosít a currynek.
Adjuk hozzá a curryport és a köményt, majd pirítsuk 1-2 percig, hogy a fűszerek kiengedjék az aromáikat.
A fűszerek pirítása segít fokozni az ízeket, és egy gazdagabb curry alapot biztosít.
Öntsük hozzá a kókusztejet, majd alaposan keverjük el. Add hozzá a felvágott zöldségeket, és keverjük össze.
A kókusztej krémes alapot ad a currynek, és harmonizál a fűszerekkel.
Fedd le a serpenyőt, és pároljuk a zöldségeket alacsony lángon 15-20 percig, amíg megpuhulnak.
A párolás segít megőrizni a zöldségek tápanyagtartalmát és friss ízét.
Miután a zöldségek megpuhultak, ízesítsük sóval és borssal, majd szórjuk meg friss korianderrel.
A koriander friss, citrusos ízt ad, amely remekül illik a fűszeres curryhez.
Tálaljuk melegen, rizzsel vagy naan kenyérrel.
A curry tökéletesen illik rizshez vagy meleg naan kenyérhez, így gazdagabb ételt készíthetünk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.