Pastel Tutup tenger gyümölcseivel tálalva

Pastel Tutup tenger gyümölcseivel

A Pastel Tutup egy hagyományos indonéz étel, amely a helyi konyha egyik ikonikus étkezése. Az étel alapja egy ropogós tésztában sült töltelék, amelyet különféle tenger gyümölcseivel és zöldségekkel készítenek el. A Pastel Tutup az indonéz utcai étkezés egyik kedvelt darabja, és az ínycsiklandó töltelékekkel szinte minden helyi piacokon megtalálható. A tészta kívül ropogós, míg belsejében gazdag és szaftos töltelék rejtőzik.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tészta
150 g Rák
100 g Halfilé
200 g Tenger gyümölcsei
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Sárgarépa
2 szál Zöldhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Citromlé
1 ek. Szezámmag
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztát kinyújtjuk, és előkészítjük a töltelékhez való hozzávalókat.

    A tészta legyen vékony, hogy könnyen süljön meg, és a töltelék jól átjárja.

    2

    A halat és a rákot vágd apróra, majd tedd félre.

    A halat és rákot egyforma méretű darabokra vágd, hogy egyenletesen süljenek.

    3

    A hagymát, fokhagymát és sárgarépát apróra vágd, majd pirítsd meg egy serpenyőben egy evőkanál olajon.

    A zöldségeket ne pirítsd túl, csak addig, amíg üvegesednek, hogy megőrizzék a frissességüket.

    4

    Add hozzá a halat és a rákot a pirított zöldségekhez, majd öntsd rá a szójaszószt és citromlevet.

    A szójaszósz kiemeli a tenger gyümölcseinek ízét, a citromlé pedig frissességet ad az ételnek.

    5

    Miután a tenger gyümölcsei megpuhultak, vedd le a tűzről és hagyd kihűlni.

    Hagyd pihenni a tölteléket, hogy ne legyen túl forró, amikor a tésztába teszed.

    6

    A tésztát töltsd meg a kihűlt töltelékkel, és hajtsd félbe, majd a széleit jól nyomd össze, hogy ne szivárogjon ki a töltelék.

    A tészta széleit alaposan nyomd össze, hogy sütés közben ne nyíljon szét.

    7

    A kész pastelt süsd előmelegített, 180°C-os sütőben 15-20 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    A sütés végén a pastel külseje ropogós lesz, és a töltelék ízei jól összeérnek.

    8

    Tálald a pastelt friss zöldhagymával és szezámmaggal meghintve.

    A friss zöldhagyma és a szezámmag ad egy roppanós textúrát, amely tökéletesen illik a sült pastelhoz.