A tésztát kinyújtjuk, és előkészítjük a töltelékhez való hozzávalókat.
A tészta legyen vékony, hogy könnyen süljön meg, és a töltelék jól átjárja.
A halat és a rákot vágd apróra, majd tedd félre.
A halat és rákot egyforma méretű darabokra vágd, hogy egyenletesen süljenek.
A hagymát, fokhagymát és sárgarépát apróra vágd, majd pirítsd meg egy serpenyőben egy evőkanál olajon.
A zöldségeket ne pirítsd túl, csak addig, amíg üvegesednek, hogy megőrizzék a frissességüket.
Add hozzá a halat és a rákot a pirított zöldségekhez, majd öntsd rá a szójaszószt és citromlevet.
A szójaszósz kiemeli a tenger gyümölcseinek ízét, a citromlé pedig frissességet ad az ételnek.
Miután a tenger gyümölcsei megpuhultak, vedd le a tűzről és hagyd kihűlni.
Hagyd pihenni a tölteléket, hogy ne legyen túl forró, amikor a tésztába teszed.
A tésztát töltsd meg a kihűlt töltelékkel, és hajtsd félbe, majd a széleit jól nyomd össze, hogy ne szivárogjon ki a töltelék.
A tészta széleit alaposan nyomd össze, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
A kész pastelt süsd előmelegített, 180°C-os sütőben 15-20 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A sütés végén a pastel külseje ropogós lesz, és a töltelék ízei jól összeérnek.
Tálald a pastelt friss zöldhagymával és szezámmaggal meghintve.
A friss zöldhagyma és a szezámmag ad egy roppanós textúrát, amely tökéletesen illik a sült pastelhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.