A kesudiót és diót apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg őket ghee-ben, amíg aranybarnára nem sülnek.
A pirítás segít fokozni a diók ízét, de ügyelj arra, hogy ne égjenek meg.
A búzalisztet egy tálban keverd el a tejjel, cukorral, fahéjjal és sáfránnyal, majd tedd fel a tűzhelyre. Kevergetve főzd, amíg a keverék sűrűsödni kezd.
Folyamatosan keverj, hogy elkerüld a csomókat, és a keverék sima, krémes legyen.
Amikor a keverék sűrűsödött, add hozzá a pirított kesudiót és diót, majd jól keverd össze.
A diók ne csak a tésztába kerüljenek, hanem a patishaptát töltsd meg velük, hogy gazdag ízt adjanak.
Add hozzá a vaníliás cukrot és a rózsavizet, majd folytasd a főzést, amíg a massza teljesen össze nem áll.
A rózsavíz különleges virágos aromát ad, ami egyedülálló ízélményt biztosít a patishaptának.
A kész masszát hűtsd le, majd kis golyókat formázz belőle, és hagyd megszilárdulni.
Ha a massza túl lágy, hűtsd le még egy kicsit, hogy könnyebben formázható legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.