Patishapta kesudióval, gazdag indiai édesség diós töltelékkel

Patishapta kesudióval

A patishapta egy hagyományos indiai desszert, amelyet főként ünnepi alkalmakkor készítenek. Az édesség gazdag tölteléke kesudióval, dióval és fűszerekkel van ízesítve, így tökéletes választás egy különleges vacsorához vagy desszerthez. Az indiai konyhában a rózsavíz és a sáfrány kiemelkedő szerepet kap, amelyek különlegessé teszik ezt az édességet. A patishapta tehát nemcsak finom, hanem vizuálisan is lenyűgöző desszert, amely gazdag ízekkel kényeztet.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
150 g Búzaliszt
500 ml Tej
100 g Cukor
50 g Ghee (tisztított vaj)
50 g Kesudió
30 g Dió
1 csipet Fahéj
1 csipet Sáfrány
1 ek. Vaníliás cukor
1 ek. Rózsavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kesudiót és diót apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg őket ghee-ben, amíg aranybarnára nem sülnek.

    A pirítás segít fokozni a diók ízét, de ügyelj arra, hogy ne égjenek meg.

    2

    A búzalisztet egy tálban keverd el a tejjel, cukorral, fahéjjal és sáfránnyal, majd tedd fel a tűzhelyre. Kevergetve főzd, amíg a keverék sűrűsödni kezd.

    Folyamatosan keverj, hogy elkerüld a csomókat, és a keverék sima, krémes legyen.

    3

    Amikor a keverék sűrűsödött, add hozzá a pirított kesudiót és diót, majd jól keverd össze.

    A diók ne csak a tésztába kerüljenek, hanem a patishaptát töltsd meg velük, hogy gazdag ízt adjanak.

    4

    Add hozzá a vaníliás cukrot és a rózsavizet, majd folytasd a főzést, amíg a massza teljesen össze nem áll.

    A rózsavíz különleges virágos aromát ad, ami egyedülálló ízélményt biztosít a patishaptának.

    5

    A kész masszát hűtsd le, majd kis golyókat formázz belőle, és hagyd megszilárdulni.

    Ha a massza túl lágy, hűtsd le még egy kicsit, hogy könnyebben formázható legyen.