Egy nagy tálban keverd össze a finomlisztet és a rizslisztet. Fokozatosan add hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes, folyékony tésztát kapj.
Használj habverőt a tészta elkeveréséhez, így könnyebb elkerülni a csomókat.
Egy serpenyőben alacsony lángon pirítsd meg a kókuszreszeléket 2 percig, majd add hozzá a nolen gurt és a sűrített tejet. Folyamatos keverés mellett főzd, míg egynemű, kenhető állagot nem kapsz.
Ne süsd túl a tölteléket – ha túl sűrű, nehéz lesz eloszlatni a palacsintában.
Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt, kenj meg kevés olajjal. Merőkanálnyi tésztát önts bele, és körkörös mozdulatokkal oszlasd el vékony rétegben. Süsd 1-2 percig, amíg az alsó fele megszilárdul.
Ne süsd túl a tésztát – ha kiszárad, nem lehet majd szépen feltekerni.
A még lágy tésztára kanalazz egy csík tölteléket, majd azonnal tekerd fel a palacsintát, amíg még meleg. Folytasd, míg az összes tészta és töltelék elfogy.
Ha nehezen tekerhető, fedj le egy tésztát kis időre, hogy visszapuhuljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.