Patra levelek paneer töltelékkel, fűszeres indiai étel, friss korianderrel díszítve

Patra paneerrel gazdagítva

A Patra egy hagyományos indiai étel, amely különböző változatokban létezik, de mindegyikben jelen van a friss, zöld patra levelek fűszeres töltelékkel való gazdagítása. Ez az étel különösen népszerű az indiai nyugati államokban, ahol a patra levelek frissen beszerezhetők. A paneer hozzáadása még gazdagabbá teszi az ízeket és táplálóbbá az ételt. A Patra paneerrel gazdagítva nemcsak ízletes, hanem rendkívül tápláló étel is, amely minden étkezéshez ideális választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
12 db Patra levelek
200 g Paneer
50 g Hüvelyes liszt
100 g Túró
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Ginger
5 db Curry levél
1 tk. Koriander por
0.5 tk. Kurkuma por
0.5 tk. Chili por
2 ek. Olaj
1 tk.
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A paneert vágd kis kockákra, majd egy serpenyőben, közepes lángon, egy evőkanál olajon pirítsd meg őket, amíg aranybarna nem lesz.

    Ha a paneer túlságosan ragadós, forgasd meg egy kis lisztben, hogy könnyebben süljön.

    2

    A patra leveleket alaposan mosd meg, és vágd le az erősebb szárakat. Tedd félre.

    A patra levelek frissessége fontos, mert az öreg levelek keményebbek és nem olyan ízletesek.

    3

    Készítsd el a fűszerkeveréket. A fokhagymát és a gyömbért apróra vágd, és tedd egy tálba a hüvelyes liszttel, túróval, koriander porral, kurkuma porral, chili porral és sóval. Add hozzá a friss koriandert is.

    A túró hozzájárul a krémes állaghoz, de ha nincs, használhatsz ricottát is.

    4

    Egy kis serpenyőben, egy evőkanál olajon pirítsd meg a curry leveleket és a fokhagymát, majd add hozzá a fűszerkeveréket és keverd jól össze.

    A curry levelek a főzés során egy különleges ízt adnak, próbáld meg ne égetni őket!

    5

    Most add hozzá a sült paneert a fűszeres keverékhez, és jól forgasd össze, hogy a fűszerek mindenhol bevonják.

    Ha a paneer még nem teljesen sült, pirítsd meg még egy kicsit, hogy ropogós legyen.

    6

    A patra leveleket töltsd meg a paneeres keverékkel, és hajtsd össze őket, mint egy tekercset. Egy serpenyőben, alacsony hőmérsékleten, egy kis olajon, tedd bele a leveleket és süsd őket aranybarnára.

    A leveleket ügyesen hajtsd, hogy a töltelék ne essen ki sütés közben.

    7

    Miután kész, tálald melegen, friss korianderrel díszítve.

    Friss koriander hozzáadása nemcsak színt ad, hanem extra ízt is biztosít az ételnek.