Paye fokhagymával, friss petrezselyemmel díszítve, fehérboros szósszal tálalva

Paye fokhagymával

A Paye fokhagymával egy klasszikus mediterrán étel, amely könnyed és gazdag ízekkel rendelkezik. A halak és a fokhagyma kombinációja nemcsak finom, hanem tápláló is, így tökéletes választás egy gyors, de ínycsiklandó étkezéshez. A fehérbor hozzáadásával a hal megőrzi szaftosságát, míg a citrom frissessége kiemeli az ízeket. Ezt az ételt bármikor elkészítheted, ha valami gyors és könnyen elkészíthetőt szeretnél.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Paye hal (pl. tőkehal vagy más fehér hal)
5 gerezd Fokhagyma
1 db Citrom
1 csokor Friss petrezselyem
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
100 ml Fehérbor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paye halat mosd meg alaposan, és ha szükséges, filézd le.

    A halat érdemes frissen venni, hogy a legjobb ízélményt nyújtsa. A filézéshez egy éles halkészt használj.

    2

    A fokhagymát hámozd meg, majd szeleteld fel vékonyan.

    A fokhagyma szeletelése helyett pépesítheted is, hogy az íze még intenzívebb legyen a halon.

    3

    A citromot vágd félbe, és egy fél citrom levét facsard ki, a másik felét szeleteld fel.

    A citrom levét és szeletelt darabjait is hozzáadhatjuk a halhoz, hogy friss, citrusos ízt adjon.

    4

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a fokhagymát közepes lángon, amíg illatos nem lesz, de ne égjen meg.

    A fokhagyma lassú pirítása jobban kihozza az ízeket, így érdemes alacsonyabb hőfokon dolgozni.

    5

    Tedd bele a halat a serpenyőbe, és mindkét oldalát süsd 3-4 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

    A halat akkor fordítsd meg, amikor az alsó oldala már jól megsült, hogy ne törjön el.

    6

    Add hozzá a fehérbort és a citrom levét, és hagyd, hogy az egész összeforrjon, míg a hal át nem veszi a fűszeres ízeket.

    A fehérbor segít feloldani a serpenyő alján lévő karamellizált részeket, gazdagítva ezzel az ízt.

    7

    Szórd meg friss petrezselyemmel és fekete borssal, majd tálald az ételt melegen.

    A petrezselyem friss íze jól kiegészíti a fokhagyma és citrom fűszerességét.