A paye halat mosd meg alaposan, és ha szükséges, filézd le.
A halat érdemes frissen venni, hogy a legjobb ízélményt nyújtsa. A filézéshez egy éles halkészt használj.
A fokhagymát hámozd meg, majd szeleteld fel vékonyan.
A fokhagyma szeletelése helyett pépesítheted is, hogy az íze még intenzívebb legyen a halon.
A citromot vágd félbe, és egy fél citrom levét facsard ki, a másik felét szeleteld fel.
A citrom levét és szeletelt darabjait is hozzáadhatjuk a halhoz, hogy friss, citrusos ízt adjon.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a fokhagymát közepes lángon, amíg illatos nem lesz, de ne égjen meg.
A fokhagyma lassú pirítása jobban kihozza az ízeket, így érdemes alacsonyabb hőfokon dolgozni.
Tedd bele a halat a serpenyőbe, és mindkét oldalát süsd 3-4 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.
A halat akkor fordítsd meg, amikor az alsó oldala már jól megsült, hogy ne törjön el.
Add hozzá a fehérbort és a citrom levét, és hagyd, hogy az egész összeforrjon, míg a hal át nem veszi a fűszeres ízeket.
A fehérbor segít feloldani a serpenyő alján lévő karamellizált részeket, gazdagítva ezzel az ízt.
Szórd meg friss petrezselyemmel és fekete borssal, majd tálald az ételt melegen.
A petrezselyem friss íze jól kiegészíti a fokhagyma és citrom fűszerességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.