Paye fokhagymåval, friss petrezselyemmel díszítve, fehérboros szósszal tålalva

Paye fokhagymĂĄval

A Paye fokhagymĂĄval egy klasszikus mediterrĂĄn Ă©tel, amely könnyed Ă©s gazdag Ă­zekkel rendelkezik. A halak Ă©s a fokhagyma kombinĂĄciĂłja nemcsak finom, hanem tĂĄplĂĄlĂł is, Ă­gy tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy gyors, de Ă­nycsiklandĂł Ă©tkezĂ©shez. A fehĂ©rbor hozzĂĄadĂĄsĂĄval a hal megƑrzi szaftossĂĄgĂĄt, mĂ­g a citrom frissessĂ©ge kiemeli az Ă­zeket. Ezt az Ă©telt bĂĄrmikor elkĂ©szĂ­theted, ha valami gyors Ă©s könnyen elkĂ©szĂ­thetƑt szeretnĂ©l.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 400 g Paye hal (pl. tƑkehal vagy mĂĄs fehĂ©r hal)
⭕ 5 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Citrom
⭕ 1 csokor Friss petrezselyem
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 100 ml FehĂ©rbor

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A paye halat mosd meg alaposan, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, filĂ©zd le.

    A halat Ă©rdemes frissen venni, hogy a legjobb Ă­zĂ©lmĂ©nyt nyĂșjtsa. A filĂ©zĂ©shez egy Ă©les halkĂ©szt hasznĂĄlj.

    2

    A fokhagymåt håmozd meg, majd szeleteld fel vékonyan.

    A fokhagyma szeletelése helyett pépesítheted is, hogy az íze még intenzívebb legyen a halon.

    3

    A citromot vågd félbe, és egy fél citrom levét facsard ki, a måsik felét szeleteld fel.

    A citrom levét és szeletelt darabjait is hozzåadhatjuk a halhoz, hogy friss, citrusos ízt adjon.

    4

    Egy serpenyƑben melegĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, Ă©s pirĂ­tsd meg a fokhagymĂĄt közepes lĂĄngon, amĂ­g illatos nem lesz, de ne Ă©gjen meg.

    A fokhagyma lassĂș pirĂ­tĂĄsa jobban kihozza az Ă­zeket, Ă­gy Ă©rdemes alacsonyabb hƑfokon dolgozni.

    5

    Tedd bele a halat a serpenyƑbe, Ă©s mindkĂ©t oldalĂĄt sĂŒsd 3-4 percig, amĂ­g szĂ©p aranybarna nem lesz.

    A halat akkor fordĂ­tsd meg, amikor az alsĂł oldala mĂĄr jĂłl megsĂŒlt, hogy ne törjön el.

    6

    Add hozzå a fehérbort és a citrom levét, és hagyd, hogy az egész összeforrjon, míg a hal åt nem veszi a fƱszeres ízeket.

    A fehĂ©rbor segĂ­t feloldani a serpenyƑ aljĂĄn lĂ©vƑ karamellizĂĄlt rĂ©szeket, gazdagĂ­tva ezzel az Ă­zt.

    7

    Szórd meg friss petrezselyemmel és fekete borssal, majd tålald az ételt melegen.

    A petrezselyem friss íze jól kiegészíti a fokhagyma és citrom fƱszerességét.