A paye halat mosd meg alaposan, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, filĂ©zd le.
A halat Ă©rdemes frissen venni, hogy a legjobb ĂzĂ©lmĂ©nyt nyĂșjtsa. A filĂ©zĂ©shez egy Ă©les halkĂ©szt hasznĂĄlj.
A fokhagymåt håmozd meg, majd szeleteld fel vékonyan.
A fokhagyma szeletelĂ©se helyett pĂ©pesĂtheted is, hogy az Ăze mĂ©g intenzĂvebb legyen a halon.
A citromot vågd félbe, és egy fél citrom levét facsard ki, a måsik felét szeleteld fel.
A citrom levĂ©t Ă©s szeletelt darabjait is hozzĂĄadhatjuk a halhoz, hogy friss, citrusos Ăzt adjon.
Egy serpenyĆben melegĂtsd fel az olĂvaolajat, Ă©s pirĂtsd meg a fokhagymĂĄt közepes lĂĄngon, amĂg illatos nem lesz, de ne Ă©gjen meg.
A fokhagyma lassĂș pirĂtĂĄsa jobban kihozza az Ăzeket, Ăgy Ă©rdemes alacsonyabb hĆfokon dolgozni.
Tedd bele a halat a serpenyĆbe, Ă©s mindkĂ©t oldalĂĄt sĂŒsd 3-4 percig, amĂg szĂ©p aranybarna nem lesz.
A halat akkor fordĂtsd meg, amikor az alsĂł oldala mĂĄr jĂłl megsĂŒlt, hogy ne törjön el.
Add hozzĂĄ a fehĂ©rbort Ă©s a citrom levĂ©t, Ă©s hagyd, hogy az egĂ©sz összeforrjon, mĂg a hal ĂĄt nem veszi a fƱszeres Ăzeket.
A fehĂ©rbor segĂt feloldani a serpenyĆ aljĂĄn lĂ©vĆ karamellizĂĄlt rĂ©szeket, gazdagĂtva ezzel az Ăzt.
Szórd meg friss petrezselyemmel és fekete borssal, majd tålald az ételt melegen.
A petrezselyem friss Ăze jĂłl kiegĂ©szĂti a fokhagyma Ă©s citrom fƱszeressĂ©gĂ©t.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.