Pé de moleque fahéjjal, egy tálban elhelyezett ropogós édesség karamellizált földimogyoróval

Pé de moleque fahéjjal

A Pé de Moleque egy híres brazil édesség, amelyet általában földimogyoróval készítenek, és karamellizált cukorral kombinálva ropogós textúrát adnak neki. A fahéj hozzáadása különleges ízt ad a desszertnek, amely friss és illatos élményt nyújt. Eredetileg az édesség a vidéki Brazíliában alakult ki, és a hagyományos változata gyakran kerül tálalásra különböző ünnepi alkalmakra. A fahéj és a mogyoró keveréke adja az étel igazi különlegességét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Földimogyoró
200 g Barna cukor
100 ml Tej
1 tk. Fahéj
2 ek. Vaj
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A földimogyorót pirítsd meg egy serpenyőben közepes lángon, amíg enyhén megpirul. Ezután vedd le a tűzről, és tedd félre.

    A mogyorót folyamatosan kevergesd, hogy egyenletesen piruljon és ne égjen meg.

    2

    A barna cukrot, tejet, vajat és sót egy lábasba öntsd, és keverd el. Folyamatos keverés mellett melegítsd a keveréket, amíg a cukor feloldódik.

    Ne hagyd abba a keverést, mert a cukor leéghet és keserűvé válhat.

    3

    Miután a cukros keverék felforrt, add hozzá a fahéjat, és folyamatosan keverve főzd 5-7 percig, amíg sűrűsödik.

    A fahéj extra ízt ad a pé de moleque-nak, de figyelj, hogy ne főzd túl, hogy ne veszítse el az aromáját.

    4

    Add hozzá a pirított földimogyorót a karamellhez, és jól keverd össze, hogy minden mogyoró átjárja a karamell keverék.

    A mogyorót ne nyomd össze, hagyd, hogy egészben maradjanak, így jobban élvezhető lesz.

    5

    A kész keveréket öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és hagyd szilárdulni 1-2 órán át, hogy megszilárduljon.

    A pé de moleque könnyen törik, ha túl vékonyra öntöd. Ha vastagabb édességet szeretnél, akkor a keveréket sűrűbb rétegben öntsd.

    6

    Miután a pé de moleque megszilárdult, vágd kis kockákra, és tálald.