A földimogyorót pirítsd meg egy serpenyőben közepes lángon, amíg enyhén megpirul. Ezután vedd le a tűzről, és tedd félre.
A mogyorót folyamatosan kevergesd, hogy egyenletesen piruljon és ne égjen meg.
A barna cukrot, tejet, vajat és sót egy lábasba öntsd, és keverd el. Folyamatos keverés mellett melegítsd a keveréket, amíg a cukor feloldódik.
Ne hagyd abba a keverést, mert a cukor leéghet és keserűvé válhat.
Miután a cukros keverék felforrt, add hozzá a fahéjat, és folyamatosan keverve főzd 5-7 percig, amíg sűrűsödik.
A fahéj extra ízt ad a pé de moleque-nak, de figyelj, hogy ne főzd túl, hogy ne veszítse el az aromáját.
Add hozzá a pirított földimogyorót a karamellhez, és jól keverd össze, hogy minden mogyoró átjárja a karamell keverék.
A mogyorót ne nyomd össze, hagyd, hogy egészben maradjanak, így jobban élvezhető lesz.
A kész keveréket öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és hagyd szilárdulni 1-2 órán át, hogy megszilárduljon.
A pé de moleque könnyen törik, ha túl vékonyra öntöd. Ha vastagabb édességet szeretnél, akkor a keveréket sűrűbb rétegben öntsd.
Miután a pé de moleque megszilárdult, vágd kis kockákra, és tálald.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.