Pempek kapal selam, tojással töltött hal golyók ropogósan sütve

Pempek kapal selam (tojással töltött)

A Pempek kapal selam egy tradicionális indonéz étel, amelyben a halas golyókat tojással töltik, majd ropogósra sütik. A recept tradicionálisan a halászat és a tengerparti közösségek konyhájából származik, ahol a friss hal és a tojás egyszerre adja az étel gazdag ízét. A Pempek különböző változatai léteznek, de a tojással töltött változat egy igazán különleges és laktató étel. A friss koriander pedig ideálisan illik az ételhez, frissítő ízt adva a gazdag falatokhoz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Tápióka liszt
300 g Körözött halhús (tőkehal vagy más fehér hal)
3 db Tojás
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Kókuszolaj
2 ek. Szójaszósz
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halhúst pürésítsd egy robotgéppel vagy egy késsel, majd add hozzá a tápióka lisztet, a szójaszószt, a sót, a borsot, és egy kevés reszelt fokhagymát.

    A halat alaposan pürésíteni kell, hogy ne maradjanak benne nagy darabok, amelyek megnehezítik a tészta formázását.

    2

    A tésztát jól keverd össze, és gyúrd össze alaposan, amíg sima, homogén állagot nem kapsz.

    Ha a tészta túl ragacsos, egy kis extra tápióka lisztet is hozzáadhatsz.

    3

    A tojásokat főzd meg keményre (10-12 perc), majd hámozd meg és tedd félre.

    A kemény tojásokat ügyelj arra, hogy ne főzd túl, különben a sárgája túlságosan száraz lesz.

    4

    A tésztából formázz kis golyókat, és a közepükbe helyezd el a főtt tojásokat. Csomagold be a tojásokat a tésztával, hogy jól lezárd őket.

    Próbáld meg egyenletesen eloszlatni a tésztát, hogy minden falat egyenletesen süljön.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, és add hozzá a tojással töltött golyókat. Süsd őket aranybarnára mindkét oldalukon.

    A kókuszolaj nemcsak ízt ad, hanem jól bírja a magas hőmérsékletet is, így a golyók szépen ropogósra sülnek.

    6

    Miután a golyók szépen megpirultak, tálald őket melegen, korianderrel díszítve.

    A koriander friss ízt ad a frittekhez, és szép színt kölcsönöz.