Pepperpot marhahússal, fehérboros szósszal és friss korianderrel tálalva

Pepperpot marhahússal

A Pepperpot étel gyökerei a karibi konyhában találhatóak, különösen a Barbados-i és Jamaicai hagyományokban. Eredetileg a tengerészek és a munkások készítették, mivel a hús és a fűszerek hosszú ideig elálltak, és egy étkezésen belül rengeteg energiát adtak. A Pepperpot marhahússal egy ínycsiklandó változata a hagyományos ételnek, amely a fehérbor és a friss koriander hozzáadásával egy igazi kulináris élményt biztosít. Az étel igazi mestermunka, amely jól illik egy hosszú családi ebédhez vagy különleges alkalmakra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
2 db Fehér paprika
4 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
400 ml Zöldség alaplé
1 tk.
0.5 tk. Friss bors
150 ml Fehérbor
1 tk. Kömény
10 g Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb kockákra. A fokhagymát hámozd meg és zúzd össze, a fehér paprikát szeleteld fel.

    A hús legyen friss és zsírosabb darab, hogy a főzés során szaftos maradjon.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát és a fehér paprikát. Pirítsd őket pár percig, amíg illatosak nem lesznek.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, hogy ne legyen keserű!

    3

    Add hozzá a marhahúst a serpenyőhöz, és pirítsd meg minden oldalát, amíg szép barna nem lesz. Ezután öntsd fel a fehérborral.

    A fehérbor segít megőrizni a hús ízét, és fokozza a gazdag aromákat.

    4

    Hozzáadd a zöldség alaplevet, sót, borsot és köményt. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt és hagyd lassan főzni 40-45 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.

    A hosszú főzés biztosítja, hogy a hús omlós legyen és az ízek jól összeérjenek.

    5

    A kész Pepperpotot szórjuk meg friss korianderrel, és tálaljuk meleg rizssel vagy friss kenyérrel.

    A friss koriander frissítő ízt ad, ami remekül kiegészíti a gazdag és fűszeres húslevest.