Pesarattu upmával, friss korianderrel és lime-al díszítve, gazdag ízekkel

Pesarattu upmával

A pesarattu, egy klasszikus indiai étel, amelyet hagyományosan reggelire szolgálnak fel. A moong bab a tészta alapja, amelyet fűszerek, friss zöldségek és koriander gazdagítanak. Az upma egy finom rizs étel, amely tökéletesen kiegészíti a pesarattut. Az étel kombinációja a fűszeres, gazdag ízeket és a friss lime ízét adja, amelyet a koriander tesz teljessé. Ez a recept egy valódi ínycsiklandó fogás, amelyet könnyen elkészíthetsz reggelire vagy ebédre.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Zöld mung bab
1 db Hagyma
1 db Zöld chilipaprika
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
50 g Kókuszreszelék
1 ek. Koriander
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
100 g Közepes sárga rizs
1 tk. Mustármag
1 db Friss lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöld mung babot alaposan mosd meg, majd áztasd be vízbe 4-6 órára.

    A mung bab gyorsan megpuhul, így nem szükséges túl sokáig áztatni.

    2

    Az áztatott mung babot turmixold össze egy kis vízzel, hogy sűrű, de sima tésztát kapj. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kevés vizet.

    A tésztának nem szabad túl hígnak lennie, mert akkor nehéz lesz formázni.

    3

    A hagymát, zöld chilipaprikát, fokhagymát és gyömbért vágd apróra, majd keverd hozzá a mung bab tésztához.

    A friss gyömbér és a chili pikáns ízt ad a tésztának, de ha nem szereted a csípőset, csökkentheted a mennyiségüket.

    4

    A tésztához add hozzá a kókuszreszeléket, koriandert, sót és borsot, majd jól keverd össze.

    A kókuszreszelék extra textúrát ad, és még gazdagabbá teszi az ízvilágot.

    5

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat. A tészta egy részéből formázz lapos, kerek palacsintákat, és süsd őket a serpenyőben mindkét oldalukon 3-4 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    A tészta ne legyen túl vastag, hogy jól átsüljön. Ha szükséges, pici olajjal önts alá, hogy ropogósabb legyen.

    6

    A sárga rizst főzd meg a szokásos módon, majd tálald a pesarattut mellé.

    A rizst enyhén sózva főzd, hogy az ízek összeérjenek a pesarattal.

    7

    A mustármagot pirítsd meg egy serpenyőben 1-2 percig, majd szórd rá a friss lime levét, és tálald a pesarattal.

    A mustármag friss ízt ad, és a lime frissessége kiválóan kiegészíti a fűszeres pesarattu ízét.