Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy a palacsinta könnyebb legyen.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A szódavíz könnyebbé teszi a palacsintát. Ha nincs szódavized, használhatsz sima vizet is.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.
A pihentetés segít, hogy a tészta simább és könnyebben kezelhető legyen.
Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
A serpenyő legyen elég forró, mielőtt a tésztát beleteszed.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.
Akkor fordítsd meg a palacsintát, ha már buborékok jelennek meg a tetején.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.
Ha a palacsinták nagyon tapadnak, használj több olajat.
A töltelékhez vágd apró kockákra a csirkemellet, majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsd aranybarnára közepes lángon.
A csirkemellet pirítsd addig, amíg teljesen átsül.
Add hozzá a bazsalikomos pestót és keverd jól össze a csirkével, majd főzd még 2-3 percig.
Használhatsz bolti vagy házi készítésű pestót is.
Keverd hozzá a tejfölt és az őrölt fekete borsot, majd hagyd kissé besűrűsödni.
A tejföl krémesebbé teszi a tölteléket. Ha nem szereted a tejfölt, használhatsz tejszínt is.
A kész palacsintákat töltsd meg a pesto-s csirkés keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.
Ne töltsd túl a palacsintákat, mert akkor nehéz lesz őket feltekerni vagy összehajtani.
Helyezd a töltött palacsintákat egy sütőtálba, szórd meg reszelt parmezán sajttal, és 180°C-on süsd 10 percig, amíg a sajt kissé megpirul.
Ha nincs parmezán sajtod, használhatsz más kemény sajtot is, például grana padano-t vagy pecorino romanot.
Tálald frissen, aprított bazsalikommal megszórva.
Azonnal tálald, hogy a palacsinta ne hűljön ki és maradjon lágy. A bazsalikom helyett használhatsz más friss fűszernövényt is, például petrezselymet vagy rukkolát.
Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy a palacsinta könnyebb legyen.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A szódavíz könnyebbé teszi a palacsintát. Ha nincs szódavized, használhatsz sima vizet is.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.
A pihentetés segít, hogy a tészta simább és könnyebben kezelhető legyen.
Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
A serpenyő legyen elég forró, mielőtt a tésztát beleteszed.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.
Akkor fordítsd meg a palacsintát, ha már buborékok jelennek meg a tetején.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.
Ha a palacsinták nagyon tapadnak, használj több olajat.
A töltelékhez vágd apró kockákra a csirkemellet, majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsd aranybarnára közepes lángon.
A csirkemellet pirítsd addig, amíg teljesen átsül.
Add hozzá a bazsalikomos pestót és keverd jól össze a csirkével, majd főzd még 2-3 percig.
Használhatsz bolti vagy házi készítésű pestót is.
Keverd hozzá a tejfölt és az őrölt fekete borsot, majd hagyd kissé besűrűsödni.
A tejföl krémesebbé teszi a tölteléket. Ha nem szereted a tejfölt, használhatsz tejszínt is.
A kész palacsintákat töltsd meg a pesto-s csirkés keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.
Ne töltsd túl a palacsintákat, mert akkor nehéz lesz őket feltekerni vagy összehajtani.
Helyezd a töltött palacsintákat egy sütőtálba, szórd meg reszelt parmezán sajttal, és 180°C-on süsd 10 percig, amíg a sajt kissé megpirul.
Ha nincs parmezán sajtod, használhatsz más kemény sajtot is, például grana padano-t vagy pecorino romanot.
Tálald frissen, aprított bazsalikommal megszórva.
Azonnal tálald, hogy a palacsinta ne hűljön ki és maradjon lágy. A bazsalikom helyett használhatsz más friss fűszernövényt is, például petrezselymet vagy rukkolát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.