Pesto-s csirkés palacsinta frissen sütve

Pesto-s csirkés palacsinta

A bazsalikomos pesto és a csirkemell párosítása egy igazán mediterrán ízvilágot hoz létre ebben a különleges palacsintában. A tejföl és a sajt tovább fokozza a krémességet, miközben a sütőben sütés összeérleli az ízeket. Ha szereted az olasz konyha inspirálta fogásokat, akkor ezt a palacsintát imádni fogod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
2 db Tojás
250 ml Tej
100 ml Szódavíz
1 csipet
2 ek. Napraforgóolaj
250 g Csirkemell
100 g Bazsalikomos pesto
100 g Tejföl
50 g Reszelt parmezán sajt
0.5 tk. Őrölt fekete bors
5 g Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy a palacsinta könnyebb legyen.

    2

    Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A szódavíz könnyebbé teszi a palacsintát. Ha nincs szódavized, használhatsz sima vizet is.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.

    A pihentetés segít, hogy a tészta simább és könnyebben kezelhető legyen.

    4

    Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.

    A serpenyő legyen elég forró, mielőtt a tésztát beleteszed.

    5

    Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.

    Akkor fordítsd meg a palacsintát, ha már buborékok jelennek meg a tetején.

    6

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.

    Ha a palacsinták nagyon tapadnak, használj több olajat.

    7

    A töltelékhez vágd apró kockákra a csirkemellet, majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsd aranybarnára közepes lángon.

    A csirkemellet pirítsd addig, amíg teljesen átsül.

    8

    Add hozzá a bazsalikomos pestót és keverd jól össze a csirkével, majd főzd még 2-3 percig.

    Használhatsz bolti vagy házi készítésű pestót is.

    9

    Keverd hozzá a tejfölt és az őrölt fekete borsot, majd hagyd kissé besűrűsödni.

    A tejföl krémesebbé teszi a tölteléket. Ha nem szereted a tejfölt, használhatsz tejszínt is.

    10

    A kész palacsintákat töltsd meg a pesto-s csirkés keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.

    Ne töltsd túl a palacsintákat, mert akkor nehéz lesz őket feltekerni vagy összehajtani.

    11

    Helyezd a töltött palacsintákat egy sütőtálba, szórd meg reszelt parmezán sajttal, és 180°C-on süsd 10 percig, amíg a sajt kissé megpirul.

    Ha nincs parmezán sajtod, használhatsz más kemény sajtot is, például grana padano-t vagy pecorino romanot.

    12

    Tálald frissen, aprított bazsalikommal megszórva.

    Azonnal tálald, hogy a palacsinta ne hűljön ki és maradjon lágy. A bazsalikom helyett használhatsz más friss fűszernövényt is, például petrezselymet vagy rukkolát.

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy a palacsinta könnyebb legyen.

    2

    Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A szódavíz könnyebbé teszi a palacsintát. Ha nincs szódavized, használhatsz sima vizet is.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.

    A pihentetés segít, hogy a tészta simább és könnyebben kezelhető legyen.

    4

    Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.

    A serpenyő legyen elég forró, mielőtt a tésztát beleteszed.

    5

    Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.

    Akkor fordítsd meg a palacsintát, ha már buborékok jelennek meg a tetején.

    6

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.

    Ha a palacsinták nagyon tapadnak, használj több olajat.

    7

    A töltelékhez vágd apró kockákra a csirkemellet, majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsd aranybarnára közepes lángon.

    A csirkemellet pirítsd addig, amíg teljesen átsül.

    8

    Add hozzá a bazsalikomos pestót és keverd jól össze a csirkével, majd főzd még 2-3 percig.

    Használhatsz bolti vagy házi készítésű pestót is.

    9

    Keverd hozzá a tejfölt és az őrölt fekete borsot, majd hagyd kissé besűrűsödni.

    A tejföl krémesebbé teszi a tölteléket. Ha nem szereted a tejfölt, használhatsz tejszínt is.

    10

    A kész palacsintákat töltsd meg a pesto-s csirkés keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.

    Ne töltsd túl a palacsintákat, mert akkor nehéz lesz őket feltekerni vagy összehajtani.

    11

    Helyezd a töltött palacsintákat egy sütőtálba, szórd meg reszelt parmezán sajttal, és 180°C-on süsd 10 percig, amíg a sajt kissé megpirul.

    Ha nincs parmezán sajtod, használhatsz más kemény sajtot is, például grana padano-t vagy pecorino romanot.

    12

    Tálald frissen, aprított bazsalikommal megszórva.

    Azonnal tálald, hogy a palacsinta ne hűljön ki és maradjon lágy. A bazsalikom helyett használhatsz más friss fűszernövényt is, például petrezselymet vagy rukkolát.